Bilim Kurulu Üyesi Midilli: Omicron varyantı bilinen tüm varyantlardan daha fazla sayıda mutasyon içeriyor

Covid-19’un Güney Afrika’da keşfedilen ve Omicron adı verilen yeni mutasyonu tüm dünyayı endişelendirmeye devam ediyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kenan Midilli, "Bu yeni kaygı verici varyantın alfa, beta, gamma ve delta gibi diğer kaygı verici varyantlarla ortak mutasyonlara ilave mutasyonları da var" ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Bilim Kurulu Üyesi Midilli: Omicron varyantı bilinen tüm varyantlardan daha fazla sayıda mutasyon içeriyor

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kenan Midilli, "Omicron varyantı bilinen tüm varyantlardan daha fazla sayıda mutasyon içeriyor. Bu yeni kaygı verici varyantın alfa, beta, gamma ve delta gibi diğer kaygı verici varyantlarla ortak mutasyonlara ilave mutasyonları da var." değerlendirmesini yaptı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Midilli, "Bu da önceki varyantların bulaşıcılık, aşılardan kaçma gibi özelliklerindeki değişikliklerden sorumlu olan mutasyonların Omicron’da daha da zenginleşmiş halde bulunduğu anlamına geliyor. Hâkim varyant olup olmayacağını kesin bir şekilde söylemek için henüz erken, yoğun bir şekilde inceleniyor." ifadesini kullandı. 

Öte yandan Covid-19’un Delta mutasyonundan yaklaşık 2 kat daha fazla mutasyona sahip olduğu için daha tehlikeli olarak kabul edilen Omicron, şu ana kadar Güney Afrika, Botsvana, Belçika, İngiltere, İsrail ve Hong Kong’da tespit edildi.

Mutasyonun Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nde olabileceğinden şüpheleniliyor.

SONRAKİ HABER