Sağlık çalışanlarından mobbing isyanı: 'Gecenin köründe mandalina aradım'

Sağlık çalışanları uğradıkları mobbing'i anlattı. Prof. Dr. Ege Can Şerefoğlu, “Asistan olduğum dönemde gecenin köründe Şehremini sokaklarında mandalina aramışlığım bile var” dedi. Op. Dr. Burcu Saygan Karamürsel ise bir kadın olarak öğretim üyesi kadrosunda bulunduğu için baskı gördüğünü ve dayanamayarak istifa ettiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarından mobbing isyanı: 'Gecenin köründe mandalina aradım' - Sayfa 1

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli asistan doktor Mustafa Yalçın'ın intihar etmeden önce yazdığı mektubun detayları ortaya çıkmasının ardından sağlık çalışanlarının maruz kaldığı mobbing'i gündeme getirdi.

111
Sağlık çalışanlarından mobbing isyanı: 'Gecenin köründe mandalina aradım' - Sayfa 2

Birçok sağlık çalışanı, uğradıkları sistematik mobbing'i Hürriyet'ten Selin Irmak Kaçmaz’a anlattı.

211
Sağlık çalışanlarından mobbing isyanı: 'Gecenin köründe mandalina aradım' - Sayfa 3

Yaşadıkları mobbing olaylarını anlatan sağlık çalışanlarının bazılar şu şekilde:

P.S.: 19 yıllık hemşireyim. Kariyerimin bir döneminde hastane değiştirdim ve yoğun bakım biriminde sorumlu olarak işe başladım. Sağlıkçılar iyi bilir ki bir hastaneye dışarıdan geliyorsan hele bir de sorumlu görevinde olarak geliyorsan tecrüben önemsizdir, sen işe yeni başlayan çömez olarak görülürsün. Bölümden sorumlu hekim de beni ‘dışarıdan gelen kişi’ olarak gördüğü ve bir türlü sevemediği için türlü mobbing'e maruz kaldım. Çünkü benim yerime diğer hemşirenin sorumlu olmasını istiyordu. O hemşire ile beraber yapmadıkları kalmadı ve beni psikolojik olarak çökerttiler, istifa etmek zorunda kaldım.

311
Sağlık çalışanlarından mobbing isyanı: 'Gecenin köründe mandalina aradım' - Sayfa 4

Benden sonra, bahsettiğim hemşire sorumlu oldu. Kendisi alt çalışanlarına o kadar kötü davranmış ki, onunla beraber çalışan anestezi teknikeri gördüğü muameleye dayanamayarak intihara teşebbüs etti. Neyse ki kurtarıldı ve bu durumdan sorumlu kişi için gerekli şikayetleri yaparak kurumdan uzaklaştırılmasını sağladı.

411