Sağlık Bakanlığı tek tek açıkladı! Bu 4 gruba koronavirüs aşısı önerilmeyecek

Sağlık Bakanlığı, koronavirüsle aşısıyla ilgili "Kimlere inaktif Kovid-19 aşısı önerilmemektedir?" sorusuna yanıt verdi. Koronavirüs geçirmiş olanlara, hamilelere, emziren annelere ve çocuklara aşı yapılacak mı?

Sağlık Bakanlığı tek tek açıkladı! Bu 4 gruba koronavirüs aşısı önerilmeyecek - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı, koronavirüsle aşısıyla ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt verdi. Aşının ne kadar koruyacağı, koronavirüs geçirmiş olanlar, hamileler ve çocuklara aşı yapılıp yapılmayacağına yönelik soruların yanıtları Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda yayınlandı.

 

 

Sağlık Bakanlığı tek tek açıkladı! Bu 4 gruba koronavirüs aşısı önerilmeyecek - Sayfa 2

Açıklama şöyle: 
"Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş öncelikli risk grubunda 18 yaş altındaki kişiler yer almadığından şu an için bu gruba Kovid-19 aşısı uygulanmayacaktır.

Sağlık Bakanlığı tek tek açıkladı! Bu 4 gruba koronavirüs aşısı önerilmeyecek - Sayfa 3

Gebelikte inaktif Kovid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Kovid-19'u ağır geçirme riski yüksek olan gebelere kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir. Aşının gebeliğin ilk üç ayında uygulanmaması tercih edilir.

 
 
 

Sağlık Bakanlığı tek tek açıkladı! Bu 4 gruba koronavirüs aşısı önerilmeyecek - Sayfa 4

Emzirme döneminde inaktif Kovid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Kovid-19'u ağır geçirme riski yüksek olan emziren kadınlara kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir.