Sağlık Bakanı Koca'dan belgeli aşı yanıtı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisini arayarak, AB'nin Türkiye'ye gönderdiği BioNTech aşılarının belgesini paylaştığını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca'dan belgeli aşı yanıtı - Sayfa 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Bildiğiniz gibi, yakın zamana kadar süreci Sinovac aşısıyla yürüttük. Şimdi, Alman menşeli BioNTech aşısı da sürece dahil oldu. 1.4 milyon doz BioNTech aşısı bugün itibariyle elimize ulaşmış durumdadır. Nisan ayı başında, bu 4.5 milyon doza ulaşacak" ifadelerini kullanmıştı. 

Sağlık Bakanı Koca'dan belgeli aşı yanıtı - Sayfa 2

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, 'Sağlık Bakanı Koca'dan belgeli yanıt' başlıklı bugünkü yazısında Bakan Koca'nın kendisini arayarak “AB’nin Türkiye’ye yollandı dediği 1.5 milyon doz Biontech aşısı nerede?” sorusunu yanıtladığını söyledi. Bakan Koca’nın kendisiyle paylaştığı söz konusu aşılara ilişkin belgeye yer verdiği yazısında Altaylı, “Belgenin altında Biontech'in iki yöneticisinin Dr. Sierk Poetting ve Dr. Oliver Hennig’in imzaları var” dedi.

Sağlık Bakanı Koca'dan belgeli aşı yanıtı - Sayfa 3

Altaylı'nın yazısının ilgili kısım şu şekilde:

“Pfizer-Biontech COVİD 19 aşılarının sevkiyatının başladığını görmekten memnunuz” diye başlıyor belge. İlk partinin Ankara’da üzerinde mutabık kalınan dağıtım merkezine ulaştığını ve şimdilik deneme amaçlı 5 bin 850 dozun 12 Mart günü teslim edildiğini belirtiyor. Belgede planlı sevkiyatın ilk bölümü olan 0,7 milyon dozluk partinin 24 Mart, ikinci 0,7 milyon dozluk partinin ise 25 Mart’ta Ankara’daki dağıtım merkezinde olacağı belirtiliyor. Belgenin sonunda ise Nisan ayı ortasına kadar ise 3,1 milyon dozun daha teslim edilmiş olacağını söylüyor. Belgenin altında Biontech'in iki yöneticisinin Dr. Sierk Poetting ve Dr. Oliver Hennig’in imzaları var." 

 

 

Sağlık Bakanı Koca'dan belgeli aşı yanıtı - Sayfa 4

Çin aşısında son durum ne?
Altaylı'nın aktardığına göre Bakan Koca, "Fahrettin Bey, önce Haziran başına kadar 100 milyon doz dediniz sonra sonbahara kadar dediniz. Şimdi yine Haziran başına kadar dediniz. Biz bir karamsarlığa kapılıyoruz sizinle, bir seviniyoruz. Hangisi doğru. Ne zaman 100 milyon doz aşımız gelmiş olacak?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: