Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yaz döneminde 18, belki de 16 yaş üstü herkesi aşılayabiliriz

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisiyle 'yaz döneminde 18, belki de 16 yaş üstü herkesin aşılanabileceği' bilgisini paylaştığını aktardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yaz döneminde 18, belki de 16 yaş üstü herkesi aşılayabiliriz - Sayfa 1

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, 'Fahrettin Koca ile konuştum, herkese yetecek kadar aşı geliyor' başlığıyla yayımlanan yazısında Türkiye'deki aşılama çalışmalarına ilişkin edindiği yeni bilgileri aktardı.

116
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yaz döneminde 18, belki de 16 yaş üstü herkesi aşılayabiliriz - Sayfa 2

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Şu anda Türkiye, 100 milyon doz Sinovac ile, 90 milyon doz BioNTech ve 50 milyon doz da Sputnik ile anlaşma imzalamış durumdadır. Yaklaşık nüfusumuzun 3 katı kadarlık doz aşı için anlaşmalar imzalanmıştır" şeklindeki açıklamasını hatırlatan Acet, "Pandemi ile mücadelede en etkili silahın aşı olduğu artık bu işler için mesai harcayan herkesin ortak görüşü haline gelmiş durumda" dedi.

 

216
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yaz döneminde 18, belki de 16 yaş üstü herkesi aşılayabiliriz - Sayfa 3

Acet, yüksek oranlı aşılama kapasitesine ulaşmış ülkelerin sosyal hayatı özgüven içinde rahatlatmaya başladığını söyledi. "Peki, Türkiye’nin aşılama program nasıl ilerleyecek?", "İyi başlayıp mesafe kat eden, ancak bir süredir yavaşlayan aşılama süreci yeniden hızlanabilecek mi?" sorularını yönelten Acet, Bakan Koca'ya bu konularla ilgili sorular yönelttiğini ifade etti. 

316
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yaz döneminde 18, belki de 16 yaş üstü herkesi aşılayabiliriz - Sayfa 4

Acet, Koca'yı hayli moralli bulduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Türkiye’nin aşı programıyla ilgili, süreç içinde ortaya çıkan ciddi sorunlar karşısında, harcadığı yoğun mesainin pozitif sonuçlarının ufukta belirmesinin verdiği rahatlık olmalı bunun sebebi. Dünyada aşı savaşlarının kızıştığı bir ortamda, böylesine zor bir meselede sonuca yürümek, ciddi çabalar, doğru zamanda yapılmış akıllıca hamleler, dengeli yaklaşımlar ve sıkı takipçilik gerektiriyor.

416