Sabah yazarından “genelge” eleştirisi: Bazen atılan taş ürkütülen kurbağaya değmez

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) dolayısıyla “tam kapanma”ya girdiği dönemde İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan genelgelere ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Güngör "Bazen atılan taş ürkütülen kurbağaya değmez. Hatta taşı attığınız yere bir şey olmaz. Belki de hiç atmak istemediğiniz yerin başını kanatır" dedi.

Sabah yazarından “genelge” eleştirisi: Bazen atılan taş ürkütülen kurbağaya değmez - Sayfa 1

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör “Bazen atılan taş ürkütülen kurbağaya değmez” başlıklı köşe yazısında genelgeler dolayısıyla vatandaşların kafasının karıştığını vurguladı:

110
Sabah yazarından “genelge” eleştirisi: Bazen atılan taş ürkütülen kurbağaya değmez - Sayfa 2

Dün yine bir gece yarısı genelgesiyle güne başladık. Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerin temel ihtiyaç maddesi dışındaki ürünleri satması yasaklandı. Haliyle vatandaşın kafası iyice karıştı.

210
Sabah yazarından “genelge” eleştirisi: Bazen atılan taş ürkütülen kurbağaya değmez - Sayfa 3

Son duruma göre, alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde, 7 Mayıs'tan itibaren, elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

310
Sabah yazarından “genelge” eleştirisi: Bazen atılan taş ürkütülen kurbağaya değmez - Sayfa 4

İçişleri Bakanlığı, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda tedbir alındığını söylüyor.

410