S-400 füze savunma sisteminin özellikleri neler?

Rusya'dan alınan S-400'lerin teslimat süreci başladı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, S-400'lerin birinci grubunun Ankara'ya intikalinin başladığı duyuruldu. Peki S-400 füzelerinin özellikleri nelerdir?

S-400 füze savunma sisteminin özellikleri neler? - Sayfa 1

Türkiye ile Rusya arasında Eylül 2017'de imzalanan anlaşmaya göre, Türkiye, Rusya'dan 2,5 milyar dolar karşılığında toplam dört bataryadan oluşan iki adet S-400 sistemi satın alacak. Bu kapsamda, ilk teslimat bugün itibariyle başladı. Savunma Sanayi Başkanlığı, S-400'e ait parçaların teslimatının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini, sistemin bütünüyle hazır olmasının ardından kullanıma başlanacağını açıkladı.
 
 

118
S-400 füze savunma sisteminin özellikleri neler? - Sayfa 2

TÜRKİYE NEDEN S-400 ALMAK İSTEDİ?

Hava sahası güvenliğini önceleyen Türkiye, ilk olarak acil ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla Rusya'nın cazip teklifine olumlu yanıt vererek, Rus üretimi ileri teknoloji S-400 hava savunma sistemlerinin tedarikini gündemine aldı. Türkiye, günümüzde en önemli askeri teknolojilerin başında gelen S-400 sistemlerini satın alarak, hava sahasını muhtemel tehditlerden korumayı ve modern savunma sistemlerini güçlendirerek güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Peki S-400 füzelerinin özellikleri nelerdir? Haberimizde detayları bulabilirsiniz... 

218
S-400 füze savunma sisteminin özellikleri neler? - Sayfa 3

"YÜKSEK ETKİLİ KORUMA"

Sovyetler Birliği döneminde S-300 füzelerinin üretilmesinden sonra geliştirilmeye başlayan S-400 sistemi, 2007'den bu yana Rusya'nın silah envanterinde yer alıyor. S-400, önemli siyasi, ekonomik ve askeri hedefleri "yüksek etkili koruma" için tasarlanan bir sistem olarak tanımlanıyor.
  

318
S-400 füze savunma sisteminin özellikleri neler? - Sayfa 4

EN İYİ HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNDEN BİRİ

Dünyadaki en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak nitelendirilen sistem, savaş uçakları, radar tespit ve kontrol uçakları, keşif uçakları, stratejik ve taktik uçaklar, taktik, operasyonel-taktik balistik füzeler, orta menzilli balistik füzeler, hipersonik hedefler ve diğer gelişmiş hava saldırısı araçlarını imha etmek üzere tasarlandı. S-400 taburu, en az bir mobil operasyon komuta merkezi, 8 fırlatıcı ve 32 füzeden oluşuyor.

(Görsel Ntv'den alınmıştır)
 

418