Rusya'nın Sputnik V aşısını olan 20 kişi koronavirüse yakalandı

Rusya'da Covid-19'a karşı geliştirilen ve geçtiğimiz günlerde etkinlik oranının yüzde 92 olduğu açıklanan Sputnik V aşısının uygulandığı 20 kişi koronavirüse yakalandı.

Rusya'nın Sputnik V aşısını olan 20 kişi koronavirüse yakalandı - Sayfa 1

Rus haber ajansı TASS'ta yer alan habere göre Sechenov Üniversitesi Tıp ve Biyoteknoloji Enstitüsü Direktörü Vadim Tarasov, Rusya'ya da korona virüse karşı geliştirilen Sputnik V aşısı uygulanan 20 kişinin Covid-19'a yakalandığını açıkladı.

Rusya'nın Sputnik V aşısını olan 20 kişi koronavirüse yakalandı - Sayfa 2

Tarasov, enfekte kişilerin yeterli koruyucu bağışıklık geliştirmek için zamanı olmadığını bu yüzden de bu vakaların aşıya bağlanmasının yanlış olduğunu belirtti. Tarasov aynı zamanda bu kişilerin çoğunun aşının ikinci bir bileşenini almadıklarını, yani ilk aşı bileşeninin uygulanmasının ardından 42. günde oluşan yeterli bağışıklığı geliştirmediklerini söyledi.

Rusya'nın Sputnik V aşısını olan 20 kişi koronavirüse yakalandı - Sayfa 3

Uzman, "Geçerli bir bağışıklık geliştiren kişiler arasında 42 gün sonra, bugüne kadar belgelenmiş ciddi hastalık vakamız yok" dedi.


COVID-19'a karşı aşıdan gelen yeni corona virüs enfeksiyonu ile enfekte olmanın imkansız olduğunun da altını çizen Tarasov, "Aşının kendisi Covid-19 ile enfekte olamaz. İçinde kullanılan antijenler, bir immün tepkiye neden olur bu da Covid-19'a neden olmasını engeller" diyerek durumun aşıyla ilgili olmadığını vurguladı.

Rusya'nın Sputnik V aşısını olan 20 kişi koronavirüse yakalandı - Sayfa 4

Aynı zamanda Tarasov'a göre, yeni corona virüs enfeksiyonu semptomsuz seyreden bir kişide aşıdan kaynaklanan herhangi bir yan etki veya komplikasyon olmaması bekleniyor. Tarasov, "Kötü bir şey olmayacak çünkü enfeksiyon hafif bir seyir izliyor" dedi.