Rusya: Virüs Sibirya'da mutasyon geçirdi

Rusya'da korona virüsü salgınında vaka ve ölü sayıları artmaya devam ederken, virüsün Sibirya'da mutasyon geçirdiği açıklandı.

Rusya: Virüs Sibirya'da mutasyon geçirdi - Sayfa 1

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu, korona virüsünün Sibirya'da mutasyon geçirdiğini açıkladı. Öte yandan, Rusya salgının başından bu yana en yüksek günlük can kaybına sahne oldu; virüs nedeniyle bir günde 442 kişi öldü.

Rusya: Virüs Sibirya'da mutasyon geçirdi - Sayfa 2

Popova, "Sibirya'da belirli değişimler görüyoruz; bu durum, virüsün bu bölgede belirli mutasyonlarla, yeni bir versiyonunu oluşturmakta olduğunu varsaymamıza yol açtı" dedi. Rus yetkili, söz konusu mutasyonların virüsün bulaşıcılığı ve öldürücülüğü üzerinde nasıl bir etkiye yol açtığına dair ayrıntı vermedi ama 'virüsün daha tehlikeli bir hale gelmediğini' söyledi. 

Rusya: Virüs Sibirya'da mutasyon geçirdi - Sayfa 3

ÖLÜ SAYILARINDA REKOR
Rusya Sağlık Bakanlığı, ülkede son 24 saatte 442 kişinin korona virüsü nedeniyle öldüğünü açıkladı. Bu, salgının başından bu yana Rusya'da bir günde görülen en yüksek can kaybı. 

Rusya: Virüs Sibirya'da mutasyon geçirdi - Sayfa 4

Ülkedeki ölü sayısı 33 bin 931'e yükselirken, yeni vaka sayısının 22 bin 410 olarak açıklanmasıyla, toplam vaka sayısı da 1 milyon 971 bin 13'e yükseldi. Rusya da Türkiye gibi, günlük vaka sayılarına asemptomatik vakaları dahil etmiyor.