Ruslar, Mardin ve Göbeklitepe'ye geliyor

Türkiye'ye, Rusya ve BDT ülkelerinden en çok turist getiren tur operatörlerinden Pegas Touristik, Türkiye’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak, ulaşım ve güvenlik kaygıları nedeniyle günümüze kadar göz ardı edilmiş destinasyonları için Ruslara yönelik kültür turları düzenlemeyi hedefliyor. Tur operatörünün, mart ayında Mardin ve Şanlıurfa'da Göbeklitepe'yi içeren kültür turu programları başlatacağı duyuruldu.

Ruslar, Mardin ve Göbeklitepe'ye geliyor - Sayfa 1

2019 yılında yüzde 90'ı Rusya'dan olmak üzere BDT pazarından 1.2 milyon turist getiren, 2020 yılında ise pandemi nedeniyle 340 bin civarında Rus turist getiren Pegas Touristik'in kültür turları projesi, İstanbul ve Antalya üzerinden gerçekleşiyor. Rus turistlere yönelik, ilk olarak geçen yıl 1 Ekim itibari ile İstanbul üzerinden Kapadokya, Bursa, Pamukkale, Konya, Ankara, Kuşadası, Edirne, Çanakkale gibi illerin yer aldığı turlar başlatan tur operatörü, yeni Anadolu turuna Mardin ve Göbeklitepe'yi de ekledi.

Ruslar, Mardin ve Göbeklitepe'ye geliyor - Sayfa 2

2021 HEDEFİ 1.3 MİLYON TURİST

Pegas Touristik'in 2019'da yüzde 90'ı Antalya'ya ve Rus turist olmak üzere, Türkiye'ye toplamda 1 milyon 200 bin misafir getirdiğini belirten Operasyon Müdürü Yeliz Bilgin Ezici, 2020 yılında ise pandeminin olumsuz etkisi nedeniyle yine yüzde 90'ı Antalya'ya ve Rusya'dan toplamda 340 bin civarında turist getirdiklerini söyledi. Ezici, 2021 yılı hedeflerinin ise 2019'un da üstüne çıkarak 1.3 milyon turist olduğunu söyledi.

Ruslar, Mardin ve Göbeklitepe'ye geliyor - Sayfa 3

İSTANBUL ÜZERİNDEN KÜLTÜR TURLARI

Türkiye'de turizmi 12 aya yayma hedefiyle Rusya pazarında deniz- kum- güneş tatilinin yanı sıra kültür turları başlattıklarını açıklayan Yeliz Bilgin Ezici, 1 Ekim'de İstanbul üzerinden Bursa, Pamukkale, Konya, Nevşehir (Kapadokya), Ankara, Çanakkale, Balıkesir (Edremit) gibi kentlere düzenlenen turların, Rus misafirler tarafından oldukça sevildiğini söyledi. Ezici, şu ana kadar 20 bini aşkın Rus misafirin bu turlara katıldığını kaydetti.

Ruslar, Mardin ve Göbeklitepe'ye geliyor - Sayfa 4

MARDİN VE GÖBEKLİTEPE'YE İLK RUS TURU

Mart ayı itibarıyla Türkiye'de ilk defa Rusya pazarına yönelik Güneydoğu turlarının başlayacağını açıklayan Ezici, “Yeni oluşturulan, Rusya üzerinden satışa açılan İstanbul başlangıçlı Mardin- Şanlıurfa şehirlerini içeren doğu turuyla Rus turistler, Mardin'de Deyrulzafaran Manastırı ve Dara Antik Kenti, Şanlıurfa'da Göbeklitepe gibi eşsiz güzellikleri görüp tanıma fırsatı bulacak. Turlarımız 2 gece-3 gün, iki günü Mardin, bir günü ise Göbeklitepe'yi içerecek. İlerleyen süreçte kadim bir tarihe sahip Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Anadolu'nun diğer bölgelerine yeni tur noktaları eklemeye devam edeceğiz" dedi.