Rıdvan Dilmen'e hakaret iddiasıyla Ahmet Çakar'a hapis cezası istendi!

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu eski hakem Ahmet Çakar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çakar hakkında 'hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Rıdvan Dilmen'e hakaret iddiasıyla Ahmet Çakar'a hapis cezası istendi! - Sayfa 1

Spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımının ardından Rıdvan Dilmen, Çakar hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Rıdvan Dilmen'e hakaret iddiasıyla Ahmet Çakar'a hapis cezası istendi! - Sayfa 2

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, şüpheli Ahmet Çakar’ın, sosyal medya hesabından 30 Kasım 2020’de eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen’e yönelik 'İblis için zor günler başlıyor' diye paylaşımda bulunduğu kaydedildi.

Rıdvan Dilmen'e hakaret iddiasıyla Ahmet Çakar'a hapis cezası istendi! - Sayfa 3

İddianamede, Ahmet Çakar'ın bahse konu paylaşımıyla ilgili vermiş olduğu ifadede paylaşımı kendisi yaptığı, iblis yakıştırmasını Rıdvan Dilmen için yapmadığını, yapmış olduğu paylaşımda isim belirtmediğini, dünya politikasında yabancı bir ülkenin liderine covid 19 salgını ile alakalı eleştirel olarak belirtmiş olduğu yakıştırma olduğunu, iblis yakıştırmasının Rıdvan Dilmen'in neden üzerine alındığını hayretle karşıladığını beyan ettiği belirtildi.

Rıdvan Dilmen'e hakaret iddiasıyla Ahmet Çakar'a hapis cezası istendi! - Sayfa 4

UZLAŞMA SAĞLANAMADI

İddianamede, şüpheli Çakar'ın müşteki Dilmen'e söylediği sözlerin Dilmen'in onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğu, bu bağlamda hakaret suçunun yasal unsurlarının oluştuğu yazıldı.