Restoranlarda temassız sistem dönemi başlıyor

Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) üyesi 2 bin işletmenin dahil olduğu bir aplikasyonla siparişten ödemeye, faturadan siparişe kadar servis dışında her işlem temassız yapılacak. 2 bin restoran Türkiye'nin restoran cirosunun yüzde 25'ini oluşturuyor.

Restoranlarda temassız sistem dönemi başlıyor - Sayfa 1

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünyada öne çıkan temassız işlemler, restoranları da dönüştürüyor. Öyle ki daha önce sadece ödemelerin ve menülerin dijital ortamda yapıldığı restoranlarda artık servis dışında bütün işlemler temassız olarak gerçekleştirilecek.

Restoranlarda temassız sistem dönemi başlıyor - Sayfa 2

Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, TURYİD üyesi 2 bin işletmenin dahil olduğu bir aplikasyonla siparişten ödemeye, faturadan siparişe kadar servis dışında her işlemi temassız olarak yapabilecekleri bir sisteme geçmeye hazırlandıklarını söyledi.

Restoranlarda temassız sistem dönemi başlıyor - Sayfa 3

Bahşişi dahi temassız olarak alacaklarının altını çizen Demirer, "Kredi kartı üzerinden bahşiş de verilebilecek bir sisteme geçiyoruz. Halihazırda online bahşiş kapıya servis veren firmalar tarafından kullanılıyor. Biz bunu restoranlarda da kullanmaya başlayacağız" dedi.

Restoranlarda temassız sistem dönemi başlıyor - Sayfa 4

Derneğe üye 2 bin restoranın Türkiye'nin restoran cirosunun yüzde 25'ini oluşturduğunun altını çizen Demirer, "Sistemle verilen sipariş kasaya ulaşacak. Masa takibi de kasadan yapılacak. Garsonlar sadece servisi yapacak. Kalan tüm işlemler online ve kredi kartı üzerinden ilerleyecek" ifadelerini kullandı.