Prof. Müftüoğlu anlattı: Bağışıklığa zarar veren 4 hata

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bağışıklık sisteminin daha fazla güçsüz düşürmemek için asla yapılmaması gereken dört hatayı anlattı.

Prof. Müftüoğlu anlattı: Bağışıklığa zarar veren 4 hata - Sayfa 1

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde 'İpin ucunu bırakmayalım' başlığıyla yayımlanan yazısında bağışıklık sisteminin insanların en önemli sağlık hazinelerinden biri, belki de birincisi olduğunu söyledi. 

Prof. Müftüoğlu anlattı: Bağışıklığa zarar veren 4 hata - Sayfa 2

"O sistemi koruyup kollamak ise günümüzün en önemli görevi ve problemi. Ne var ki son günlerde o sistem de -maalesef- hepimizde alarm vermeye başladı" diyen Müftüoğlu, "Alarm veriyor çünkü o da bizim gibi yoruldu. Alarm veriyor çünkü onun da bizim gibi kafası fena halde karışık. Kısacası bağışıklık bakımından son derece hassas bir zaman dilimindeyiz" ifadesini kullandı.

Prof. Müftüoğlu anlattı: Bağışıklığa zarar veren 4 hata - Sayfa 3

Müftüoğlu, bağışıklık sistemini daha fazla yormamak, daha fazla güçsüz düşürmemek için şu 4 yanlışın asla yapılmaması gerektiğini anlattı:

Prof. Müftüoğlu anlattı: Bağışıklığa zarar veren 4 hata - Sayfa 4

"1- Uykusuz kalmayın: Uyku süresinin kısalması ve uyku ritminin bozulması bağışıklığın en önemli düşmanlarından biri. Uykusuzluk pandemisi ise günümüzün en önemli sağlık tehdidi. Uyku meselesine özel bir önem verin.