Uzman isim açıkladı: Sinovac'ta iki doz aşısını olanlar...

Prof. Dr. Yıldız,"Sinovac'ta iki doz aşısını olanlar da dahil hastalığa yakalanma ihtimalleri var ama hastalığın ağır seyretmesi ya da hastaneye yatma oranlarının vaka sayısına paralel olmayacağını düşünüyoruz." dedi.

Uzman isim açıkladı: Sinovac'ta iki doz aşısını olanlar... - Sayfa 1

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, koronavirüs salgınında son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

113
Uzman isim açıkladı: Sinovac'ta iki doz aşısını olanlar... - Sayfa 2

‘Aşılama hızı da geriledi’
Prof. Dr. Yıldız, Delta varyantına değinerek, şunları kaydetti: Koronavirüsle ilgili 3 pik yaşadık. Şimdiki beklediğimiz pikte farklı olan şey aşıdır. Önceden aşı imkanı kısıtlıydı ama şu an öyle bir sorun gözükmüyor. Kayseri’de vakaların yarısı Delta varyantı

213
Uzman isim açıkladı: Sinovac'ta iki doz aşısını olanlar... - Sayfa 3

Türkiye'de de sanırım benzer sonuçlar ortaya çıkacaktır. Yapılan 2 doz Sinovac aşısının etkinliğinin biraz daha gerilediğini kabul edersek, aşılama oranlarının düşük olduğunu söyleyebiliriz. 

313
Uzman isim açıkladı: Sinovac'ta iki doz aşısını olanlar... - Sayfa 4

Şu anda aşı açısından biraz geri durumdayız. Maalesef aşılama hızı da geriledi. Bunun nedeni de vatandaşlarımızın 2 doz aşıdan sonra tekrardan aşı yapma ihtiyacı kalmadığını düşünüyor olmasıdır. Bu büyük bir hata.

413