Prof. Dr. Özlü: Kısıtlamadan muaf olanlar gezmeye çıkıyor, olmaz

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, tedbirlere uyumun azalması ve dikkat edilmemesi ile vaka artışlarının yaşandığını belirterek, "Ben bu kısıtlamalardan muafım' diyor. Muafsın ama niye çıktın? İş için çıkmadın, gezmek için çıkmak olmaz" dedi.

Prof. Dr. Özlü: Kısıtlamadan muaf olanlar gezmeye çıkıyor, olmaz - Sayfa 1

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kısıtlamalardan muaf olanların dışarı iş için değil de gezmek için çıktığını söyledi.

Prof. Dr. Özlü: Kısıtlamadan muaf olanlar gezmeye çıkıyor, olmaz - Sayfa 2

Denetimlerin daha sıkı yapılmasını gerektiğini belirten Prof. Dr. Özlü, "Hafta sonları mesela, sokağa çıkma yasağı var ama pek çok kişi arabasıyla seyahat ediyor. Sokaklar insan dolu. Mağazalar, marketleri insanlar her zamanki gibi yine dolduruyorlar. Yani kısıtlamaların çok etkinliği kalmadı gibi. Denetimlere devam etmek lazım. "

Prof. Dr. Özlü: Kısıtlamadan muaf olanlar gezmeye çıkıyor, olmaz - Sayfa 3

"Gereksiz yere izinli de olsa mesela, 'ben bu kısıtlamalardan muafım' diyor. Muafsın ama niye çıktın? İş için çıkmadın, gezmek için çıkmak olmaz. Yani bu hak sana işini göresin diye belli bir amaçla verilmiş. Onu gezmek için kullanıyorsunuz. O zaman bu suiistimal oluyor. "

Prof. Dr. Özlü: Kısıtlamadan muaf olanlar gezmeye çıkıyor, olmaz - Sayfa 4

"Bu denetimlerin daha sıkı yapılması lazım. Daha ötesi aslında denetimden de ötesi yurttaşlarımızın bu konuda bilincinin artması lazım. Bu kısıtlamalar bize eziyet olsun diye getirilmiyor" ifadelerini kullandı.