Prof. Dr. Naci Görür alarm veren yerleri açıkladı: Depremin şiddeti 9'u bulur!

Kahramanmaraş ve Elazığ depremlerini öngören ve depremler öncesinde de uyarılarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem alarmı verilen bölgeleri açıkladı, olası Marmara depreminin şiddetinin 9 olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür alarm veren yerleri açıkladı: Depremin şiddeti 9'u bulur! - Sayfa 1

Kahramanmaraş merkezli iki deprem hem 11 ili yıktı hem de 50 bine yakın vatandaşın hayatına mal oldu. Deprem felaketi sonrası uzmanlar birbiri ardına özellikle beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son olarak Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyarı yaptı ve olası Marmara depreminin şiddetinin 9 olabileceğini söyledi.
 

111
Prof. Dr. Naci Görür alarm veren yerleri açıkladı: Depremin şiddeti 9'u bulur! - Sayfa 2

Kısa Dalga'dan Yeşim Özdemir'e konuşan Görür, 6 Şubat depremlerinin sonuçlarını değerlendirerek artçıların bir yıldan fazla süreceğini söyledi.

Marmara Bölgesinde deprem alarmı verdiklerini söyleyen Naci Görür, özellikle kıyıda on kilometre içerisinde kalan alanlarda depremin oldukça şiddetli hissedileceğini vurguladı.

211
Prof. Dr. Naci Görür alarm veren yerleri açıkladı: Depremin şiddeti 9'u bulur! - Sayfa 3

Avrupa Yakası’nda deprem zararlarının daha fazla hissedileceğini söyleyerek depremin şiddetinin 9.0’ı bulacağını ifade etti ve şunları söyledi:

“Depremler olmadan dahi biz Marmara Bölgesi'nde deprem alarmı vermiştik, bu bir.”

311
Prof. Dr. Naci Görür alarm veren yerleri açıkladı: Depremin şiddeti 9'u bulur! - Sayfa 4

“İkincisi Erzincan’ın doğusunda, Erzincan ile Bingöl Karlıova arasında Yedisu Fay’ında deprem beklediğimizi öngörmüştük.”

“Onun dışında Ege bölgesi, orası zaten sık sık küçük depremlerle sarsılıyor. Oradaki depremlerin kaynağı da bu Helen Kıbrıs Yayı, orada hareketlilik fazla.”

411