Prof. Dr. Ceyhan'dan net uyarı: 18 Mayıs ve 18 Haziran'a dikkat!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Mehmet Ceyhan, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgını ve alınan tedbirlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ceyhan, 18 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerine dikkat çekti.

Prof. Dr. Ceyhan'dan net uyarı: 18 Mayıs ve 18 Haziran'a dikkat! - Sayfa 1

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu.
 
 

121
Prof. Dr. Ceyhan'dan net uyarı: 18 Mayıs ve 18 Haziran'a dikkat! - Sayfa 2

KORONAVİRÜS AŞILARI 
Prof. Dr. Ceyhan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Aşılar inşallah gelir. Aşıların hepsi hemen Haziran ayında gelecek miktarlar değil. Bunlar bir zamana yayılarak gelecek miktarlar. Baştan firmalar çok afaki rakamlar açıkladılar, bu mümkün olan bir şey değil. İkincisi de ülkelerin birçoğu kendilerini hesaba katmadan başka ülkeler ile anlaşma yaptı. Kendi halkına da aşı ayırınca diğer ülkelere verdikleri aşı miktarı düştü.

221
Prof. Dr. Ceyhan'dan net uyarı: 18 Mayıs ve 18 Haziran'a dikkat! - Sayfa 3

İlk başta da hatırlarsanız Kanada nüfusunun 4 katı için para ödemişti, ABD 3 katı kadar anlaşma yapmıştı. Bunlar fazla geliyordu ama ileriyi görmüşler. Çünkü sıkıntılar çıkabileceğini hesaplamışlar.
 
 

321
Prof. Dr. Ceyhan'dan net uyarı: 18 Mayıs ve 18 Haziran'a dikkat! - Sayfa 4

YERLİ AŞIDA SON DURUM 
Kayseri’deki arkadaşlarımızın çalışması sonucu sonbaharda yerli aşının da üretimi başlayacak. İnşallah bunlar olur. Pandeminin son noktası kesinlikle aşı. Tedbir ile bu işi idare ettirmek çok yorucu.

421