YDS başvuruları nasıl yapılır? Sınav ücreti ne kadar?

2019 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/2), 08 Eylül 2019 tarihinde uygulanacak. Başvurular bugün itibarıyla başladı ve 24 Temmuz'a kadar devam edecek. Peki, başvurular nasıl yapılacak?

POSTA POSTA
YDS başvuruları nasıl yapılır? Sınav ücreti ne kadar?

Yılda 3 kez gerçekleşen YDS'nin ikinci etabı için başvurular başladı. ÖSYM'nin belirlediği tarihler 16-24 Temmuz tarihleri arasında... YDS'nin kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte adaylar "YDS başvuruları nasıl yapılır?" sorusuna cevap arıyor.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

"2019 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/2), 08 Eylül 2019 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 16-24 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 11:30'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir."

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda açıklanmıştır:

a) Kılavuz ve Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi:

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

Başvuru merkezleri bilgisi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.

Aday Başvuru Formunun doldurulması: Adaylar bu kılavuzun 2.3. maddesini dikkatlice okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER