PlayStation 5'in teknik detayları resmen açıklandı

Sony'nin heyecanla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5'in teknik detayları resmen açıklandı. Yeni konsol 10,28 TFLOPs seviyesinde performans sunan bir grafik kartına sahip olacak.

POSTA POSTA
PlayStation 5'in teknik detayları resmen açıklandı

PlayStation 5, 36 işlem birimine sahip, 10,28 TFLOPs seviyesinde performans sunan özelleştirilmiş bir AMD RDNA 2 grafik kartını bünyesinde barındırıyor. PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro'ya göre ciddi bir artış var; ancak Xbox Series X'in biraz gerisinde kalınmış.

CPU tarafında PlayStation 5'in merkezinde AMD Zen 2 işlemcisi yer alıyor. 8 çekirdek barındıran işlemcinin 3,5 GHz frekans seviyesinde çalışıyor.

PlayStation 5'in teknik detayları resmen açıklandı - Resim : 1

PlayStation 5, 825GB depolama alanı sunan özel bir NVMe SDD'yle piyasaya sürülecek. Xbox Series X ise 1TB SSD ile çıkış yapacak.

Sony'nin PlayStation 5 için açıkladığı diğer özellikler arasında 4K 120FPS ve 8K desteği, Ray Tracing ve geriye uyumluluk gibi özellikler yer alıyor.

PlayStation 5’in fiyatı ise belli değil.  Şu an PS4 Pro 399 dolara satılıyor ve yeni oyun konsolunun en az 490 dolara satılması bekleniyor. Yeni oyun konsolu bu yılın sonunda satışa sunulacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER