için kaldı

Hektaş Genel Müdürü Levent Ortaçıer: Akıllı tarım seferberliği başlatıyoruz

OYAK Grubu şirketlerinden Hektaş, çiftçileri geleceğe hazırlama, milli tarımı güçlendirme ve dünyayla rekabet gücünü artırma hedefiyle ‘Hektaş ile Akıllı Tarım Yollarda' projesiyle birlikte akıllı tarım seferberliği başlatıyor.

POSTA POSTA
Hektaş Genel Müdürü Levent Ortaçıer: Akıllı tarım seferberliği başlatıyoruz

Türkiye'nin 7 bölgesinde 10 binden fazla çiftçiye akıllı tarım uygulamalarını anlatmak için 15 Temmuz'da İstanbul'dan yola çıkacak olan Hektaş TIR'ı, 5 bin 200 kilometre yol yaparak 19 ilde 30 ilçeye gidecek. Akıllı tarım uygulamalarının ve tarım teknolojilerinin gösterileceği TIR'ın ilk durağı bugün Sakarya'nın Geyve ilçesi olacak. Akıllı Tarım TIR'ı, 17-18-19 Temmuz'da Bursa'da olacak ve ardından Ege Bölgesi'ne geçecek. Çiftlik simülasyonu, drone kullanımı, uzaktan kumandalı tarım makinaları, iyi tarım uygulamaları eğitimi gibi içeriklerin yanı sıra çocuklara yönelik atölyeler düzenlenecek ve etkinlik sonrası Akıllı Çocuk dergisi ve çeşitli hediyeler dağıtılacak.

‘TARIM 4.0 ZAMANI'

Hektaş Genel Müdürü Levent Ortakçıer, "62 yıldır süren çabasıyla sektörün yerli lideri konumundaki Hektaş olarak bu projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyor, çiftçilerimizin tarım teknolojileriyle ilişki kurmasını sağlamak ve onları donatmak amacıyla yola çıkıyoruz. Artık ‘tarım 4.0' zamanı" diye konuşuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER