Hadi ipucu sorusu: Erzurum neleriyle meşhur?

Hadi Bilgi yarışmasının bu akşamki sorusu belli oldu. Yarışmada 12 sorudan bir tanesi Erzurum ilimizden geliyor. Kullanıcılara "Erzurum neleriyle meşhur?" sorusu soruluyor.

POSTA POSTA
Hadi ipucu sorusu: Erzurum neleriyle meşhur?

14 Şubat Hadi bilgi yarışmasının akşamki ipucu sorusu geçildi. Soru dadaşların diyarın Erzurum'dan geliyor. İpucu sorusu kullanıcılara "Sevgililer gününün son ipucuna hazır mısınız hadiciler? Bugünkü ipucumuz Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ili Erzurum'dan geliyor. Erzurum neleriyle meşhur biliyor muyuz? Ayrıca cevabımız önemli geçim kaynaklarından biridir de!" şeklinde geçildi.

CEVAP: OLTU TAŞI

Erzurum, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi dokuzuncu şehri. 2015 itibarıyla 779.321 kişilik nüfusa sahiptir ve 999 kişi göç vermiştir. Nüfus bakımından Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük üçüncü ilidir. Denizden yüksekliği yaklaşık 1900 m olan Erzurum, tarihin ilk dönemlerinden beri yerleşim yeridir. Şehir, tarihî eserleri ve kış sporları tesisleriyle de tanınır. Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük dördüncü ili olan Erzurum'da, temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup şehir son yıllarda kış turizmiyle de öne çıkmaktadır. Soğuk iklimi sebebiyle sanayisi gelişmemiştir. 25.066 km² yüzölçümüne sahip il arazisinin %15,17'si tarımsal amaçlı olarak kullanılabilir konumdadır.

Erzurum'un en mehur yemeği cağ kebabıdır.

MEŞHUR OLAN TARİHİ MEKANLAR;

Aziziye Trabyası ve Nene Hatun Kabri

Çift Minareli Medrese

Üç Kümbetler

Erzurum Kongre Binası

Yakutiye Medresesi

Rüstem Paşa Kervansarayı

Erzurum Kalesi

Saat Kulesi

Arkeoloji Müzesi

Abdurrahman Gazi Türbesi

Emir Şeyh Türbesi

Ulu Cami

Atatürk Evi Müzesi

Tortum Şelalesi

Palandöken Dağı

Tortum Gölü

Lale Mustafa Paşa Camisi

Narman Peri Bacaları

Hasankale

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER