için kaldı

Dolgu uygulaması ile yüz şekillendirmek mümkün mü?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hakan Gündoğan, dolgu uygulaması ile yüz şekillendirme işlemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı

POSTA POSTA
Dolgu uygulaması ile yüz şekillendirmek mümkün mü?

Yıllar içinde dolgu işlemlerinin artması sonucu edinilen tecrübeler ve teknolojinin yardımı ile dolgu maddelerinin kalitelerinin daha rafine hale gelmesinden dolayı dolgu uygulamaları artık sadece "yüzde çökük bir alanın doldurulması" işlemi değil, "yüzün şekillendirilmesi"ne evrilmiştir.

Eskiden dolgu uygulaması denilince ya dudakların kalınlaştırılması ya da gülme çizgilerinin derinliğinin azaltılması akla gelmekteydi. Halbuki günümüzde değişik tipte yani değişik anatomik yapılara uygun dolgular sayesinde sadece çöküklük gidermek değil, hemen hemen yüzün tüm bölgelerinde yüze kontur yaparak daha genç ve güzel bir görüntü vermek mümkün.

Çok çeşitli dolgu malzemesi olmasına rağmen burada hyalüronik asit olarak bilinen, çeşidine göre değişik kıvamda ve değişik anatomik bölgelere uygulanan ve erime zamanları değişik gösterse de mutlaka zaman içinde eriyen yani "geçici dolgular"dan bahsediliyor.

DOLGU UYGULAMALARI NE ZAMAN KULLANILIR?

Dolgu uygulamaları genellikle doku eksikliği olan bölgeleri doldurmak (gülme çizgisi, çene ucunun geride olması, alnın bombeliğini kaybetmesi ya da çene köşesinin az gelişmiş olması), mevcut bir anatomik yapıyı görsel olarak daha belirgin ya da çekici hale getirmek (dudaklar, elmacık kemiği belirginleştirilmesi) bir hastalık ya da cerrahi işlem sonrası gelişen deformitelerin (bişektomi sırasında fazla yanak yağı çıkartılması ya da HIV hastalığı tedavisi sırasında gelişen yanak yağı kaybına bağlı avurtları çökmüş görünüm, akne skarı vs.) düzeltilmesi amacı ile kullanılırlar.

Öte yandan dolgu maddelerinin bu kullanım alanları dışında Brezilyalı Plastik Cerrah Maurizio De Mayo tarafından geliştirilen "dolgu ile yüz kaldırma ve şekillendirme" konsepti tüm dünyada dolgu uygulamasının bambaşka bir hale gelmesine yol açmıştır.

Dolgu uygulaması ile yüz şekillendirmek mümkün mü? - Resim : 1

Bahsedilen uygulamanın temel konsepti dolgu uygulamasını sadece diğer kullanım alanlarında değil aynı zamanda yüzün sarkmasını engelleyerek "lift" etkisiyle yani sarkan dokuları "kaldırıp olduğu yerde durmasını" sağlayarak daha genç bir görünüm elde etmektir. Aynı zamanda kontur kaybı nedeni ile oluşan doku erimeleri ve dolayısı ile çöküklükler aynı anda tedavi edilmekte ve yüz konturu geri kazanılabilmektedir.

AMAN DİKKAT! KÖRLÜKTEN DOKU KAYBINA...

İleri düzey bir dolgu uygulaması olan bu konsept sadece tecrübeli ve anatomiye hâkim doktorlar tarafından uygulanmalı. Aksi takdirde körlükten doku kaybına dek uzanan çok ciddi komplikasyonlar ile sonuçlanabilir.

Bu ileri dolgu uygulaması konseptinde kişinin ihtiyacına göre şakaklar, orta yüz ve alt yüz bölgeleri kaldırılarak daha az sarkık ve genç görünüm elde edilir. Aynı zamanda çene ucu, çene hattı ve köşesi, alın, elmacık kemiği gibi doku eksikliği olan alanların dolgunlaştırılması sayesinde kontur yeniden oluşturulup daha çekici hale gelir. Eskiden çözümü çok zor olan alt göz kapağı torbaları gibi sorunlar bir dereceye kadar bu yöntem ile bir dereceye kadar çözülebiliyor.

Sanılanın aksine bu uygulamanın amacı kesinlikle "yüzü şişirmek" değildir. Gerekli noktalara sadece yeterli miktarda dolgu enjekte edilerek maksimum sonucun alınması hedeflenir.

Bu uygulama özellikle erken yaşlanmaya bağlı doku sarması ya da erimeleri olan genç/orta yaş gurubunda olumlu sonuç verir. Sarkıklığın ileri derece olduğu durumlarda genellikle yüz germe (aynı anda genellikle yağ enjeksiyonu da yapılmaktadır) operasyonu sonrasında ikame tedavisi anlamında aynı mantıkla uygulanabilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER