Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu'yu havadan inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da katılacağı toplu açılış törenleri öncesi TCG Anadolu Gemisi’ni havadan inceledi.

POSTA POSTA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu'yu havadan inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Demokrasi Meydanı'nda Sakarya Acil Durum Hastanesi, büyükşehir yatırımları ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılacak.

Erdoğan ayrıca Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda "İlk Oyum Erdoğan'a, İlk Oyum AK Parti'ye Gençlik Buluşması'na katılacak.

TCG ANADOLU GEMİSİ'Nİ HAVADAN İNCELEDİ

Öte yandan Erdoğan, Sakarya'daki törenler öncesi TCG Anadolu Gemisi’ni havadan inceledi.

İSMAİL DEMİR'DEN TCG ANADOLU GEMİSİ AÇIKLAMASI

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de bugün CNN Türk canlı yayınında TCG Anadolu Gemisi ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Demir, "Denizcilik anlamında ANADOLU gemimiz servise girecek. TB-3 oraya hazır hale gelecek. Muhtelip çapta füzelerimiz var bunların birisi seyir füzesi. Onların gelişerek devreye girdiğini göreceğiz." dedi.

Demir TCG Anadolu Gemisi ile ilgili ayrıca şunları söyledi;

Gemimiz 230 metre boyunca çok fonksiyonlu bir gemi. Gemimizde çok çeşitli donanımlar var helikopterler konuşlandırılabiliyor. İHA ve uçak koyabileceğiz. İçinde havuz var, çıkartma gemileri konulabiliyor. İçinde tam teşkilatlı bir hastane sistemimiz var. Sağlık, lojistik için çeşitli limanlara gönderilebilir.

NATO'da önemli bir güç çarpanı olacak. Hem bir caydırıcı unsur olarak devrede olabilir. Afet, savaş ortamlarında kullanılabilecek bir gemidir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER