için kaldı

Cildiniz kuruyorsa dikkat! 4 adımda cildinizi koruyun

Kışın yaşanan cilt sorunlarının başında cilt kuruluğu gelir. Cilt soğuk havalar sebebiyle daha hızlı bir şekilde nemini kaybeder. Nem kaybı yaşamamak için cildi korumak ve onarmak gerekir. Kışın cildiniz çok fazla kuruyorsa günlük alışkanlıklarınızda bazı değişiklikler yaparak cildinizin nem dengesini koruyabilirsiniz.

POSTA POSTA
Cildiniz kuruyorsa dikkat! 4 adımda cildinizi koruyun

Kışın yaşanan cilt sorunlarının başında cilt kuruluğu gelir. Cilt soğuk havalar sebebiyle daha hızlı bir şekilde nemini kaybeder. Nem kaybı yaşamamak için cildi korumak ve onarmak gerekir. Kışın cildiniz çok fazla kuruyorsa günlük alışkanlıklarınızda bazı değişiklikler yaparak cildinizin nem dengesini koruyabilirsiniz.

Kışın cildiniz soğuk havanın etkisiyle daha hassas hale gelir. Bu sebeple cildinizin nem dengesini korumanız gerekir.

Kışın cilt çok hızlı bir şekilde nem kaybı yaşayabilir. Bunu önlemek için cildinizi besleyen ve güçlendiren yöntemleri alışkanlık haline getirmeniz gerekir. Kışın aşırı kuruyan bir cilde sahipseniz bu öneriler mutlaka bir göz atın.

1.ADIM: HER GÜN MUTLAKA BOL SU İÇİN

Kışın cildiniz olduğundan daha hassas hale geldiği için kış mevsiminde bol su tüketmek büyük önem taşır.

Vücudunuzu ve cildinizi yenileyebilmek için mutlaka su içmeniz önerilir. Su cildin doğal nem dengesini korumaya yardımcı olur. Cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluşmasını engeller.

2. ADIM: DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENİN!

Düzenli beslenme ve cilt sağlığı doğru orantılıdır. Cildinizi beslemek ve nemini korumak için beslenme düzenine dikkat etmeniz gerekir.

Cildin kendi kendini yenileme faaliyetlerinde olduğu gibi su tutma kapasitesinde de kayıplara yol açar.

Özellikle soğuk havaların etkisiyle nem kaybı çok hızlı bir şekilde gerçekleşir. Cildi nemli tutmak için bu besinleri mutlaka beslenme listenize eklemeniz gerekir.

  • Avokado
  • Nar
  • Domates
  • Hindistan cevizi
  • Salatalık
  • Ispanak

3. ADIM: CİLDİ DÜZENLİ NEMLENDİRİN

Cilt kış aylarında hızlı bir şekilde nemini kaybettiği için cilt yüzeyi daha sert bir hale gelir.

Cildin nem dengesini korumak ve cilt bariyerini daha güçlü halle getirebilmek için nemlendirici kullanmanız önerilir. Her gün cildinizi nemlendirdikten sonra mutlaka nemlendirici kremle masaj yapın. Sürdüğünüz nemlendiriciyi mutlaka cilt tipinize uygun olarak seçin.

  • Kuru ciltler için nemlendirici: Kuru ciltler için nemlendirici seçimi hyaluronik asit gibi nem oranı yüksek bileşenler barındıran ürünlerden yana olabilir. Cilde yoğun nem sağlayan yağ bazlı nemlendiriciler kuru ciltler için idealdir.
  • Yağlı ciltler için nemlendirici: Yağlı ya da karma bir cilt tipine sahipseniz komedojenik olmayan ürünleri tercih etmeniz önerilir. Yağlı ciltlere sahip kişilerin, yağ bazlı nemlendiricilerden uzak durmalıdır. Bunun yerine su bazlı nemlendiricileri tercih etmelidir.

4. ADIM: KIŞIN CİLT TEMİZLİĞİ YAPARKEN DİKKAT!

Cilt temizliği her mevsim büyük önem taşır. Ancak kışın cildinizi temizlerken son derece dikkatli olmanız gerekir.

Kışın cilt temizleyici ürünleri seçerken cildi kurutmayan nemlendirici içeriğe sahip ürünleri kullanmaya özen gösterin. Cildinizi temizlerken kullandığınız suyun ısısını iyi ayarlayın.

Özellikle kış aylarında cildinizi asla sıcak su ile yıkmayın. Sıcak su ile yüzünüzü yıkadığınızda cildinizin daha fazla kurumasına ve tahriş olmasına sebep olabilirsiniz. Yüzünüzü yıkamanız için ideal olan su sıcaklığı ılık su olmalıdır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER