Cannes Film Festivali'nde jüri başkanı Benicio Del Toro

71. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı Oscar'lı oyuncu Benicio Del Toro oldu

POSTA POSTA
Cannes Film Festivali'nde jüri başkanı Benicio Del Toro

Benicio Del Toro, bu yıl 71'incisi düzenlenecek olan ve 8 Mayıs'ta başlayacak Cannes Film Festivali'nde jüri başkanlığı yapacak.

Steven Soderberg imzalı 'Traffic' filmindeki performansıyla 2001 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan Del Toro'nun jüri başkanı olacağı haberini Cannes organizatörleri verdi.

NTV'nin aktardığına göre yapılan açıklamada, “Cannes Film Festivali Belirli Bir Bakış Ödülü jürisine, sadece bir film aşığı değil aynı zamanda parlayan bir yıldız, kendini sanatına adamış bir aktör başkanlık edecek” denildi.

51 yaşındaki Del Toro için ayrıca, “Puerto Rico'da doğan, Pennsylvania'da yetişen, sınır tanımayan bir sanatçı” ifadesine de yer verildi.

Oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik, senaryo yazarlığı ve yapımcılık da yapan Del Toro, 80'lerde TV dizisinde rol almaya başladı ve 'License To Kill'deki rolüyle ünlendi.

2003'te Tommy Lee Jones'la birlikte The Hunter'da rol alan Del Toro, aynı yıl En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Oscar adaylığı getiren 21 Grams'ta Sean Penn ve Naomi Watts ile birlikte rol aldı.

2005'te Sin City'deki rolüyle James Dean, Brad Pitt ve Marlon Brando'ya benzetilip bakışlarıyla beğeni toplayan oyuncu en seksi erkek oyuncular arasında gösterildi.

Del Toro, People dergisi tarafından 2003'te “En Güzel Ünlüler” listesinde yer almıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER