için kaldı

Brezilya Devlet Başkanı'nın oğluna soruşturma

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun oğlu ve Danışmanı Flavio Bolsonaro'nun hesabında son bir ayda 48 şüpheli mevduat hareketine rastlanması üzerine Finansal Faaliyetler Kontrol Kurulu (COAF) inceleme başlattı

POSTA POSTA
Brezilya Devlet Başkanı'nın oğluna soruşturma

Finansal Faaliyetler Kontrol Kurulu (COAF) Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun oğlu ve Danışmanı Flavio Bolsonaro'nun yönelik inceleme başlattı. COAF, Flavio Bolsonaro'nun hesabında son bir ayda 48 şüpheli mevduat hareketine rastlarken şoförünün hesabından son 3 yılda, 1 milyon 865 bin dolar para transferleri yapıldığı tespit edildi.

"GİZLEYECEK BİR ŞEYİM YOK"

Flavio Bolsonaro, "Gizleyecek bir şeyim yok. Kim beni araştırmak istiyorsa, araştırsın" diyerek kendini savundu.

Cuma günü COAF, babası yemin ederek Devlet Başkanı olduğu günden bu yana Flavio Bolsonaro'nun hesabında toplam 25 bin 500 dolar tutarında 48 şüpheli mevduat hareketi olduğunu açıkladı. Brezilya basını ise, Flavio Bolsonaro'nun hesabından tanımlanamayan bir varış noktasına, 270 bin dolar tutarında bir hareket olduğunu duyurdu.

ZOR DURUMDA KALDI

Flavio Bolsonaro'nun şoförü Fabricio Queiroz'un hesaplarında da şüpheli hareketler tespit eden yetkililer, son bir yıl içinde Queiroz'un banka hesabına yaklaşık 320 bin dolar transfer edildiğini açıkladı.

Maaşı 5 bin dolardan az olan şoförün hesabına son 3 yılda 1 milyon 865 bin dolar transfer edilmesi şüphe uyandırdı. Ortaya çıkan bu skandal seçim süresinde rüşvetin ortadan kaldırılması ve yolsuzluğa sıfır tolerans sözü veren Jair Bolsonaro'yu zor durumda bıraktı.

RIO DE JANERIO (İHA)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER