için kaldı

Bora Gencer yıllar sonra itiraf etti... Binlerce insanın önünde taciz!

Duayen sanatçı Bozkurt İlham Gencer'in oğlu, sanatçı Bora Gencer, müzikle çocukluk yıllarında tanıştı. İstanbul Devlet Konservatuvarı'ndan yüksek bir derece ile mezun oldu. Aynı zamanda tiyatro sanatçısı olan Gencer, son olarak '8+1' adını verdiği arşivlik bir albümle müzikseverlerle buluşuyor. 58 yaşındaki Gencer, yeni albümü ve 100 yaşındaki babası Bozkurt İlham Gencer'in sağlık durumu ile ilgili konuştu. Yıllar sonra binlerce insanın önünde tacize uğradığını da açıkladı.

POSTA POSTA
Bora Gencer yıllar sonra itiraf etti... Binlerce insanın önünde taciz!

Gizem Yetil/Posta.com.tr | Bora Gencer, 8+1 adını verdiği arşivlik albümü ile ilgili Posta.com.tr’ye konuştu. Uzun zamandır ortalıkta görünmeyen Gencer, 'nerelerdeydiniz' sorusuna, "Bu albümle birlikte, 7 albümlü bir şarkıcı olmuş oluyorum. 4 tekli dijital hariç. Ancak herkes beni ara vermiş gibi görüyor. Baktığınızda çok da ara vermiş sayılmam. Çalışmalarımı halkımıza yeteri kadar ulaştıramadığımdan dolayı beni çok ara vermiş gibi görüyorlar” dedi.

Daha önce, yaptığı “Ben varken kimse yoktu ortalıkta” açıklaması hatırlatılan Gencer, “Topu attığım kimseler zaten anladılar. Ülkemizde değer yargıları çok değişti. Uzun bir dönemdir her konuda bir nepotizm hakim. Bizim meslek de bundan nasibini aldı ve alıyor tabii ki” dedi.

Bora Gencer yıllar sonra itiraf etti... Binlerce insanın önünde taciz! - Resim : 1

"ÇALIŞMALARIMLA HATIRLANMAYI SEÇTİM"

Bora Gencer bu sözlerinin ardından, "Beğendiğiniz ya da desteklediğiniz birileri var mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Ben birilerinin ismini öne çıkarmak niyetinde değilim. Kimseyi ne malzeme ederim ne de kimseye malzeme olurum. Şu Türkiye Cumhuriyetinde benim başıma gelenler kimsenin başına gelmemiştir ama bir gün olsun gündem olmak için bunları kullanmadım. Çünkü hep ürünüm ile meydanda olmayı seçtim. Meydana çıkarttığım her neyse bu bir tiyatro oyunu olabilir, bir dizi ya da bir film olabilir. En nihayetinde bir müzik albümü olabilir hep emeklerimle, çalışmalarımla hatırlanmayı seçtim."

"DİZİ VE TİYATROYA HİÇ ARA VERMEDİM"

2 buçuk sene ‘Bora’yla Kadına Dair’ isimli bir TV programı sunan Gencer, aynı zamanda dizi ve tiyatro projelerine de hiç ara vermediğini belirterek, "Ben hep yerimdeydim, bir yere kaybolmadım. Albüm çıkarmadığım yıllarda dizi yaptım. Ayrıca tiyatro yaptım ve hala yapıyorum."

Bora Gencer yıllar sonra itiraf etti... Binlerce insanın önünde taciz! - Resim : 2

"RÜŞTÜNÜ İSPAT ETMİŞ ŞARKILAR VAR"

Barış Manço'nun 'Müsaadenizle Çocuklar' adlı şarkısını kendisine has bir şekilde yorumlayan Bora Gencer, “Bu 8+1 adını verdiğim müzik çalışmamda romantizm kokuları var, ‘aman yerimde durmayayım’ derseniz sizi hoplatacak şarkılar var, Latin ezgileri derseniz var, rüştünü ispat etmiş şarkılar var. Bunların en başında Eurovision 2016 birincisi olan '1944' isimli Jamala’nın söylediği ‘Karartma’ ismiyle adapte ettiğim şarkı ile Barış Manço abimin ‘Müsaadenizle Çocuklar’ şarkısı var. Ama en önemlisi acele etmeden içimize sine sine hem eski sound’larla yenileri harmanlayarak çok şık bir tarz yarattığımızı düşünüyorum. Bunun için özellikle Selim Çaldıran’a, ayrıca Aytaç Durak kardeşimin bende hakkı çoktur” diyerek albümde emeği geçen herkese teşekkür etti.

BABASININ SAĞLIK DURUMU HAKKINDA KONUŞTU

Bora Gencer’in 100 yaşındaki usta müzisyen babası Bozkurt İlham Gencer, geçen günlerde riskli bir ameliyat geçirmişti. İlham Gencer’e kalp pili takılmıştı. Bora Gencer, babasının sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Gencer, babasının 2’nci değil 4’üncü baharını yaşadığını belirterek, "100 yaşını devirdi. Tam 100 yaşında kalp pili takıldı" dedi.

Bora Gencer yıllar sonra itiraf etti... Binlerce insanın önünde taciz! - Resim : 3

Bu kararı vermenin kendisine kaldığını belirten Gencer, sözlerine şöyle devam etti:

"İyi ki de vermişim. Şükür hala bizimle dünyada ve nefes alıyor. 2022 Aralık ayında ablamı kaybettik. Şubatta depremlerle sarsıldık, bunlar insanlık için olduğu gibi babam içinde büyük travmalardı" dedi.  Bu vesileyle deprem ve sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden tüm insanlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar dilerken ramazan ayının tüm İslam alemi için huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçmesini diler, bu özel röportaj içinde sizlere sonsuz teşekkürler ederim."

"ÜNLÜ MÜ OLMAK, ÖNEMLİ Mİ OLMAK? İŞTE BÜTÜN MESELE BU!"

Bora Gencer, "90’lı yılların ruhunu ne yazık ki yakalayamıyoruz. Günümüzde üretilen müzikleri nasıl buluyorsunuz?" sorusu üzerine, "Günümüzde üretilen müzikler içinde ileride dinleyeceğimiz şarkılar var bence. Her devirde olduğu gibi çok iyi çalışmalarda var yüzüne bakılmayacak şarkılarda var. Yani ünlü mü olmak önemli mi olmak işte bütün mesele bu. Saman alevi gibi parlayıp yok olmak yerine yıllar boyu bilinmek ve gelecek nesillere kalıcı bir şeyler bırakmaktır mühim olan. İşte o zaman size usta ve sanatçı diyebilirler. Teknolojinin ruhu öldürdüğü gerçeğine de katılıyorum" dedi.

Bora Gencer yıllar sonra itiraf etti... Binlerce insanın önünde taciz! - Resim : 4

BİNLERCE İNSANIN ÖNÜNDE TACİZE UĞRADI

Yıllar geçse de karizmanızdan hiçbir şey kaybetmeyen Gencer, tacize uğradığını açıkladı. "Bir gün halk konserindeydim. Konserde sahneye bir kız fırladı ve bana, 'Sizi öpebilir miyim?'  dedi. Ben de yanağımı uzattım. Binlerce insanın önünde beni dudağımdan öptü. Yapabileceğim bir şey yoktu, ani oldu. Ben de onu bozmadım, itmedim. Olan olmuştu bir kere. Bu sadece bir tanesi bu ve bunun gibi bir çok olay oldu hayatımda. Bazıları tatlı bazıları acı birer anı olarak kaldı hafızamda. Ama bu kadar nepotizm olan bir meslekte(özellikle Türkiye’de)hala bu kadar sevilmek çok mutluluk verici.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER