Polis merkezinin yakınında silahlı çatışma

Sultangazi'de polis merkezinin yanında iki kişi arasında alacak-verecek meselesinden silahlı çatışma çıktı. Bir kişinin yaralandığı çatışma, karakola saldırı sanılınca polis alarma geçti.

Polis merkezinin yakınında silahlı çatışma - Sayfa 1

İstanbul'un Sultangazi ilçesi Şehit Mustafa Tercan Polis Merkezi'nin de bulunduğu bölgeye aracıyla giden F.Ö., aracını polis merkezinin önüne park ettikten sonra İsmetpaşa Mahallesi 95 Sokak'ta bulunan palet deposuna yöneldi.

Polis merkezinin yakınında silahlı çatışma - Sayfa 2

F.Ö., elindeki pompalı silahla palet deposuna rastgele ateş etmeye başladı.

Dün saat 10.00 sıralarında meydana gelen olayda depo sahibi K.K. da kendisine saldıran F.Ö.'ye silahla karşılık verdi. Çatışma sırasında F.Ö., bacağına ve koluna isabet eden mermilerle yaralandı.

Polis merkezinin yakınında silahlı çatışma - Sayfa 3

Silah sesleri üzerine polis merkezine saldırı olduğunu düşünen polisler çelik yeleklerini giyerek dışarı çıktı. Polis telsizinden de 'karakola saldırı' anonsu geçilince bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Karakol çevresinde geniş güvenlik önlemi alan ekipler, olay yerinde F.Ö., ve K.K.'yı gözaltına aldı. Olayın alacak-verecek meselesinden kaynaklandığını öğrenen ekipler, bölgede boş kovan araması yaptı. Palet deposunda yapılan aramada K.K.'nın kullandığı silah yerde bulunurken, F.Ö'nün olay sırasında kullandığı pompalı silahta ele geçirildi. Palet deposunda çalışan yabancı uyruklu bir kişi de ekipler tarafından gözaltına alındı.

Polis merkezinin yakınında silahlı çatışma - Sayfa 4

POLİSİN "NE İŞ YAPIYORSUN?" SORUSUNA, "HIRSIZLIK YAPIYORUM" DİYE CEVAP VERDİ

Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Çatışma sırasında bacağından ve kolundan yaralanan F.Ö., ambulansa götürüldüğü sırada, polisin "Sen ne iş yapıyorsun?" diye sorduğu F.Ö.'nün "Sahte para işi yapıyorum. Hırsızlık yapıyorum" dediği duyuldu. Ambulansa alınan F.Ö., burada yapılan ilk müdahalenin ardından Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisinin ardından polis merkezi amirliğine götürüldü.