Elon Musk ikinciliğe yükseldi

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın patronu Elon Musk, Bloomberg’ün ‘dünyanın en zenginleri’ listesinde ikinci sıraya yükseldi. Musk yıl başında 35. sıradaydı.

PARALİMANI PARALİMANI
Elon Musk ikinciliğe yükseldi

Yıl başından bu yana servetini 100.3 milyar dolar artıran Musk, 127.9 milyar dolarlık servete ulaştı ve 127.7 milyar dolarlık servete sahip olan Microsoft’un patronu Bill Gates’i geçti.

49 yaşındaki Musk’ın önünde sadece 182 milyar dolarlık servetiyle Amazon’un patronu Jeff Bezos kaldı.

Tesla hisseleri Musk'ı uçuruyor
21 Aralık’tan itibaren ABD’nin en büyük 500 şirketini kapsayan S&P 500 borsasında işlem görecek olan Tesla hisselerindeki baş döndürücü yükseliş, Musk’ın servetini de roket hızıyla artırdı. Sadece dün, hisse değeri artışıyla Musk’ın serveti 7.2 milyar dolar arttı.

Dünya genelinde yıl başından bu yana miktar olarak servetini en çok artıran kişi Musk olurken, Amazon’un patronu Jeff Bezos 67 milyar dolarlık servet artışıyla onu takip etti.

Tesla’nın hisse değeri 500 milyar dolara yaklaştı.

Gates servetini vakfa aktarıyor
Uzun yıllar en zenginler listesinde birinci sırada yer alan Bill Gates, 2017 yılında Bezos’a geçilmiş ve ikinci sıraya gerilemişti.

Gates’in Bill ve Melinda Gates Vakfı’na kurulduğu 2006 yılından bu yana 27 milyar dolardan fazla bağış yaptığını hatırlatan Bloomberg, aksi halde Gates’in mevcut servetinin daha fazla olacağına işaret etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARALİMANI internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER