Yeşil Tarife Nedir?

Elektrik kullanımında yeşil enerji nedir? Yeşil enerjinin avantajları nelerdir?

PARADURUMU PARADURUMU
Yeşil Tarife Nedir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak isteyen vatandaşlar için geliştirilen Yenilenebilir Tarife olarak bilinen Yeşil Tarife'ye (YETA) ağustos ayı itibariyle geçileceğini açıkladı.

Yeni sistemle "Ben sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak istiyorum" diyen vatandaşlara özel bir fatura, özel bir tarife düzenlenmiş olacağı bilgisini veren Bakan Dönmez, "Ağustos ayına kadar tüm işlemleri bitirmeyi hedefliyor ve yeşil tarifeyi artık vatandaşlarımıza bir seçenek olarak sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Yenilenebilir enerjinin kullanımını teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla YETA tarifesini kullanan ev ve işyerleri için sertifika düzenleyeceklerini anlatan Bakan Dönmez, "Örneğin bir işyeri ya da bir ev YETA'dan yararlanıyorsa onlara özel sertifika vereceğiz" şeklinde konuştu.

YETA'nın zorunlu bir tarife olmadığını, yalnızca bu tarifeye geçmek isteyen vatandaşların geçeceğini anlatan Bakan Dönmez,"YETA tarifesine geçmek isteyen vatandaşların yalnızca elektrik tedarik şirketlerine giderek 'ben bu tarifeye geçmek istiyorum' demeleri yeterli olacak. O talepten sonra geçenlerin faturaları o tarifeye göre düzenlenecek. Diyelim ki elektrik tedarik şirketi ile 1 yıllık bir anlaşma yaptınız. Tarifeden çıkma isteğinde bulununcaya kadar o tarifeyi kullanmış olacaksınız. Bununla ilgili detayları da daha sonra açıklayacağız" dedi.

Elektrik Faturalarından Nasıl Tasarruf Edilir?

  • Buzdolabının hava deliklerini kaselerle, tencerelerle kapatmayın, hava akışını sağlamak için daha fazla enerji harcar bu da faturaya yansır.
  • 10 dakika çalışan saç kurutma makinesinin harcadığı enerji, 60 wattlık ampulün 3 saat çalışmasına eş değer. Saçlarınızı kuruturken bunu hatırlayın.
  • Telefonunuzu gece uyurken şarjda bırakmak hem cebinize hem sağlığınıza zarar.
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER