için kaldı

Üniversiteli TIR şoförleri geliyor!

TIR şoförü aranıyor! Pandemi sonrası taşımacılık sektöründe yaşanan artış nedeniyle TIR şoförü bulmakta zorlanan lojistik sektörü, üniversitede TIR şoförü yetiştirmeye başladı. Özel sektörün TIR şoförlüğü akademisinde de 11 kadın TIR şoförü adayının eğitim aldığı öğrenildi.

PARADURUMU PARADURUMU
Üniversiteli TIR şoförleri geliyor!

 İŞ BULMA GARANTİLİ 

TIR şoförü eksikliğini azaltmaya yönelik Lojistik Derneği’nin (LODER) Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile yaptığı işbirliği kapsamında “Karayolu Yük Taşıtı Sürücülüğü” ön lisans programı ile üniversiteli şoförler yetiştirilecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılında başlayacak olan programda öğrencilere iş bulma garantisi sunulacak. Ayrıca öğrenciler, 15 hafta sektör firmalarında staj yapma fırsatı bulacak.

 TIR SÜRÜCÜSÜ ARANIYOR

Öğretim çıktılarını, ders planını, ders içeriklerini ve programın altyapı ihtiyaçlarını belirlemek için 1 Ekim’de İTÜ Sosyal Tesis’lerinde LODER ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından yapılan çalıştayda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Hasan Boz,  “Son 2 yılda taşımacılık ve lojistik bambaşka bir boyut kazandı. Son iki yılda ihracat rekorları kırıyoruz. Hizmet ihracatında da lojistiğin büyük katkısı var. Uluslararası taşımacılık yapan firma sayısı yüzde 40 arttı. Bununu için sevinçliyiz ancak sürücü sorunları nedeniyle korkularımız da var. Şu anda sürücü temininde sorunlar yaşıyoruz” dedi.

GENÇLER İLGİ GÖSTERMİYOR

Açılışta konuşan, LODER Başkanı Gülçin Büyüközkan da, “Yetişmiş karayolu sürücüsü büyük ihtiyaç. Bu ihtiyaç şu anda firmaların özel programları ile karşılanıyor. Gençler mesleğe ilgi göstermiyorlar. Teknolojik araç kullanılmasına rağmen, vize sorunları, beklemeler, toplumun mesleğe bakışı gibi nedenlerle ilgi gösterilmiyor” diye konuştu.

TIR ŞOFÖRÜ NASIL OLUNUR?

2023-2024 öğretim yılında başlanması planlanan program Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesinde yer alacak. 2 yıllık ön lisans programını bitiren öğrenciler Karayolu Yük Taşıtı Sürücülüğü diplomasına sahip alacak. Diploma Avrupa’da da geçerli olacak. Öğrenciler son sene 15 hafta lojistik firmalarında staj yapacaklar.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER