için kaldı

NFT’ye güven azaldı

2022 NFT Pazar Trendleri Raporu’na göre, düşük kaliteli fırsatçı projeler ve hacklenmeler nedeniyle NFT’ye duyulan güven sarsıldı.

PARADURUMU PARADURUMU
NFT’ye güven azaldı

Rapor, sürekli olarak yüksek talep olmaksızın, yeni satışa çıkan NFT koleksiyonlarının piyasayı etkilediğini ve sermayeyi eski koleksiyonlardan uzaklaştırdığını belirtiyor. Raporda ayrıca, piyasanın sürdürülebilir ve yatırımcılar için çekici kalması için alıcıları nakit kapma projelerinden ve cüzdan dolandırıcılıklarından korumak için araçlar ve platformlar geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Huobi Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan rapora göre mevcut pazar durgunluğu, sürekli artan NFT koleksiyonları ve projelerinden kaynaklanıyor. Raporda, NFT’ye talebin yüksek olmasıyla birlikte fırsatçı proje ekiplerinin bu fenomeni kâr etme şansı olarak gördüklerine dikkat çekilerek, fırsatçıların, alıcıların saflığından yararlanarak hızlı para kazanma planları için düşük çaba gerektiren, düşük kaliteli projeler başlattığı vurgulandı.

ALICILAR İLGİLİ DEĞİL

Rapora göre, “Yaratıcıların bu tür eylemleri, büyük miktarda sermaye ve likidite çıkışıyla sonuçlandı; alıcılar ayrıca dolandırıcılıklardan, hack'lerden ve değeri düşen düşük kaliteli koleksiyonlardan da para kaybetti. Sonuç olarak, NFT talebi düştü ve halkın güveni sarsıldı. Bu yıl Mart ayından Mayıs ayına kadar yeni koleksiyonlar ortaya çıkmaya devam etti, ancak bu projeler pazara yeni alıcılar çekmedi ve alıcıların NFT'lere olan ilgisi düşük kaldı.

ESKİLER SATILIYOR

Ancak, diğer NFT koleksiyonlarına sahip olan mevcut NFT satıcılarından yeni koleksiyonlar talep edilmeye devam ediyor. Piyasanın mevcut durumu, kullanıcıların yeni koleksiyonlar satın almak için sermaye toplamak amacıyla eski NFT koleksiyonlarını sattığı bir durumdur. Bu yeni koleksiyonlar mevcut pazarı bulandırdı ve eski NFT'ler üzerindeki satış baskısını artırdı.

REFORM GEREKLİ

NFT pazarı hala hack ve para kapma projeleriyle dolu ve kitleler NFT'leri dolandırıcılık ve yüksek riskli varlıklar olarak görmeye devam ederse, NFT'lere tüketici güveni ve kamu ilgisi artmayacaktır. Rapor, düşük kaliteli projelerin satılması eğiliminin devam edeceğini ve piyasanın düşük kaliteli projeler ile en kaliteli projeler arasında dönüşümlü bir değişim göreceğini tahmin ediyor. Halkın NFT'lere olan ilgisini ve güvenini yeniden kazanması için bir piyasa konsolidasyonu ve reform dönemine ihtiyaç vardır.”

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER