Jay-Z'den Liderlik Dersi Alan Ünlü İş Kadını Vania Schlogel’ı Tanıyalım!

Atwater Capital'dan Vania Schlogel, YouTube'da LBO modellemesi alanında çalıştı. Şimdiyse Batılı girişimleri gelişmekte olan Asyalı yatırımcılarla bir araya getiriyor.

PARADURUMU PARADURUMU
Jay-Z'den Liderlik Dersi Alan Ünlü İş Kadını Vania Schlogel’ı Tanıyalım!

Atwater Capital'dan Vania Schlogel, YouTube'da LBO modellemesi alanında çalıştı. Şimdiyse Batılı girişimleri gelişmekte olan Asyalı yatırımcılarla bir araya getiriyor.

Vania Schlogel, dijital içerik üretimine yatırım yapmak için Atwater Capital'i kurmadan çok önce, göze çarpmaya başlamıştı. 

 Jay-Z'den Liderlik Dersi Alan Ünlü İş Kadını Vania Schlogel’ı Tanıyalım! - Resim : 1

Idaho'da küçük bir kasabada büyüyen Schlogel bölgenin soğuk kışından kaçarak annesinin ev yapımı kimchi satmasına yardım ettiği Los Angeles'ın Koreatown bölgesine yerleşti.

Finans alanındaki ilk yıllarında, beyaz tenli olmadığı için ötekileştirildiğini hissediyordu.

Vania Schlogel bu yıllarda, özellikle Google’ın ve YouTube’un finansal modelleme alanında gelişimini hızlandırmasına yardımcı olduğunu ayrıca belirtiyor. 

Sonraki yıllarda KKR & Co.'dayken müzik haklarını satın almakta bir gelecek gördü.

Schlogel’in bu çabaları takdir edildi ve müzik haklarını satın almakta gelecek gördüğü KKR'de ona bir rol teklif edildi; 

Daha sonra Jay-Z'nin Roc Nation şirketinde Chief Investment Officer (CIO) pozisyonunda çalışırken music streaming işinin Tidal'da kurulmasına yardımcı oldu.

Bugün ise Schlogel'in 2017 yılında Los Angeles'ta başlattığı Atwater Capital, 140 milyon doları yönetiyor ve Stockholm merkezli Epidemic Sound AB ve Easttown'dan Mare of Easttown’un yapımcı şirketi dahil olmak üzere birçok işletmeyi destekliyor. 

Şirket Batılı girişimleri gelişmekte olan Asyalı yatırımcılarla buluşturmakla itibar kazanmaya devam ediyor.

Ocak ayında 38 yaşına girecek olan Schlogel, kariyeri, Jay-Z ve KKR'nin kurucu ortağı George Roberts'tan aldığı liderlik dersleri ve Avrupa ve ABD'deki içerik üreticilerini Güney Kore'deki iş ortaklarıyla nasıl bir araya getirdiği hakkında Ekim ayında Bloomberg Markets’e bir demeç verdi. 

Kaynak: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-02/after-kkr-to-jay-z-atwater-capital-s-vania-schlogel-bets-on-digital-media

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER