İstanbul'un 46 yıllık ilk katlı otoparkı tarih oldu

İstanbul'un Karaköy'de 1976 yılından bu yana hizmett veren ilk katlı otoparkı kapatıldı. Otopark, Meydan Projesi kapsamında yıkılacak.

PARADURUMU PARADURUMU
İstanbul'un 46 yıllık ilk katlı otoparkı tarih oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK'ın işletmesini yaptığı Karaköy Katlı Otoparkı, 'Kent Meydanı ve Zemin Altı Otoparkı' plan değişikliği kararı doğrultusunda bugün (24 Eylül) hizmetine son verdi.

Katlı otoparkın altında 45 yıldan beri hizmet veren bir işletmenin müdürü Nurettin Cerit, otoparkın yıkılacak olmasının kendileri gibi müşterileri de üzdüğünü söyledi.

Karaköy'de 1976 yılında hizmete açılan 600 araçlık otopark tarih oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilen Karaköy Meydan Projesi kapsamında yıkılacak olan otoparkın yerine 560 araçlık zemin altı otopark inşa edilecek.

7 bin metrekarelik alan Karaköy Meydanı ile birleştirilecek. Kamusal açık alan ihtiyacı giderilmesi amaçlanan proje, önümüzdeki süreçte hazırlanıp, ihaleye çıkacak.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER