Girişimcilerin Bu Hafta Sonu Netflix'te İzlemesi Gereken 5 Belgesel

Girişimciler, ilham veren şeyleri öğrenmek için her fırsatın değerli olduğunu bilirler. Netflix de işleri farklı şekilde yapmak isteyenler için vazgeçilmez olan bir dizi belgesel ve orijinal şov sunuyor. İşte o belgeseller:

PARADURUMU PARADURUMU
Girişimcilerin Bu Hafta Sonu Netflix'te İzlemesi Gereken 5 Belgesel

  • Konusu: Ünlü bir şirket dolandırıcılığının hikayesini anlatan her bölümü bir saatlik altı bölümlük bir belgesel.

    Dizi, iş dünyasının derinlerine işleyen hırs ve açgözlülüğü, mahkeme kayıtları, belgeler ve diğer kayıtlarla ortaya koyuyor. Neden oldukları olumsuzluklara aldırış etmeden büyük karlar için her şeyi yapan firmaların gerçek hikayelerine yer veriyor.

    Neden izlemelisiniz: Dizide tasvir edilen dolandırıcılık vakaları, aktörler yerine gazetecilik soruşturmaları ve tanıklıklarıyla yansıtılıyor ve bu da daha fazla doğruluk sağlıyor. Şirketinizde iyi uygulamalara sahip olmanız için size ilham verebilir.

  • Konusu: Andrew Morgan tarafından yönetilen bu 2015 filmi modanın insanlar ve gezegen üzerindeki etkisini araştıran bir belgesel.

    Neden izlemelisiniz: Bu, 2015 Cannes Film Festivali'nde prömiyeri yapılan ve Bangladeş'teki Rana Plaza binasının yıkılması gibi olaylara dayanan çarpıcı bir analiz. Sürekli dönüşüm içinde olan bir endüstri hakkında ilginç bir çalışma. 

  • Konusu: Bu iki sezonluk dizi, günümüzün popüler kültürdeki en ikonik oyuncaklarının piyasaya nasıl çıktığını ve genç ve yaşlı tüketiciler üzerindeki gerçek etkisinin ne olduğunu anlatıyor. Her bölüm bir saat sürüyor. LEGO, Transformers, Hello Kitty ve Star Wars gibi efsanevi markaları yaratan girişimcilerin hikayesini anlatıyor.

    Neden izlemelisiniz: Her bölüm, endüstrilerini sarsmayı başaran ve icatları milyonlarca çocuğun yuvasının bir parçası haline gelen bir girişimcinin veya onlardan oluşan bir ekibin hikayesini anlatıyor. Üçüncü sezon 2019'da başlayacak.

  • Konusu: Netflix’in orijinal belgesel dizisi Soyut Düşünce: Tasarım Sanatı’nda günümüz sanat ve tasarım dünyasının en yaratıcı ve hayal gücü en yüksek yaratım serüvenlerini konu alıyor. Herhangi bir şeyi yaratma konusunda meraklı olanlar için oldukça ilgi çekici bir yapım. Platon’un “Ruha en yakın olduğunuz anı bulacaksınız.” diye tanımladığı bir belgesel.

    Neden izlemelisiniz: Mimar Bjarke Ingels, illustrator Christoph Niemann, sahne tasarımcısı Es Devlin, iç mimar Ilse Crawford, grafik tasarımcısı Paula Scher, fotoğrafçı Platon, otomobil tasarımcısı Ralp Gilles ve ayakkabı tasarımcısı Tinker Hatfield’in yarattıkları projeleri izleyip, ilham alabilirsiniz.

     

  • Konusu: Her bölüm, Kondo uzmanlığının yanı sıra uluslararası en çok satanlar için Yaşamı Değiştiren Büyüme Büyüsü: Japon Dekluttering ve Organize Etme Sanatı’nın taktiklerini kullanıyor. Evlerinin ve hayatlarının neşeli bir dönüşümü arayan bireyler için ideal.

    Neden izlemelisiniz: Bu 8 bölümlük, 45 dakikalık dizi ile birlikte etrafınızdaki şeylerde gerçek bir his aramak için evinizi, masanızı ve ofisinizi durup, temizlemek isteyeceksiniz. Hem evde hem de iş yerinizde uygulayabileceğiniz temel bir belgesel. Ev düzenlemenin kraliçesi Marie Kondo’dan çok şey öğrenebilirsiniz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER