CRM Sistemleri Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?

CRM sistemleri nedir? İş dünyasını yakından ilgilendiren CRM neden bu kadar önemli? “Customer Relationship Manager” Türkçesi “Müşteri İlişkileri Yönetimi” olarak adlandırılıyor. Şirket tarafından müşterilere dair yürütülen her türlü çalışma, CRM kapsamında değerlendiriyor.

PARADURUMU PARADURUMU
CRM Sistemleri Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?

  • CRM SİSTEMİ NE İŞE YARAR?
  • CRM, “Customer Relationship Manager” olarak geçmektedir. Türkçe’ye “Müşteri İlişkileri Yönetimi” olarak çevrilebilir. Şirketler sattıkları ürün ya da hizmetlerde başarısının büyük bir kısmını müşterilerine önem vererek sağlamıştır.

    Müşteri odaklı çalışmayan firmalar bile müşterinin davranışlarını ve hareketlerini mutlaka analiz etmişlerdir. Şirket tarafından müşterilere dair yürütülen her türlü çalışma CRM kapsamında değerlendirilir.

  • Müşteri ilişkilerinin yönetimiyle aslında hedeflenen asıl amaç karlılığı artırmaktır. Firma bunu müşterilerini dinleyerek, anlayarak, taleplerine hızlı bir şekilde karşılık vererek, potansiyel müşterilerine ulaşarak ve sadık müşterileri listesini uzatarak sağlar.

    Eskiden tüm bunları yapması büyük bir uğraş gerektirdiğinden dolayı markalar çok fazla müşteri odaklı çalışmıyorlardı. Dijitalin gelişmesiyle birlikte artık müşteri ilişkileri yönetimi CRM sistemleri sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde yürütülebiliyor.

    CRM sistemlerinin buradaki en önemli noktası da karlılığa giden yolu kolaylaştırmasından geçiyor.

  • CRM SİSTEMİNDE NELER YAPILABİLİYOR?
  • CRM sistemleri birer yazılım olduğu için işinde profesyonel olarak çalışan ve altyapısı sağlam sistemler kuran firmalarla çalışılmalıdır.

    CRM sistemlerinde oldukça kapsamlı bir kullanım alanı sağlayan CLR Soft sayesinde çalışanlarınıza, müşterilerinize ve şirkete dair raporlarınıza tek tıkla ulaşabileceğiniz yazılımlar kurmaktadırlar.

  • TÜM PERSONELE ULAŞIM SAĞLAYAN SİSTEM
  • Ana sayfada kendi raporlarınıza, kendi açtığınız notlarınıza, tüm müşteri notlarına, tüm hareket geçmişine ve tüm müşteri sorumlu kişi geçmişine tek tıkla ulaşabilmektesiniz. Ayrıca günlük raporunuzda ana sayfada gözükmektedir.

    Personel sekmesinden ekleyeceğiniz personellerde hangi yetkilerin bulunacağını belirleyebilir ve personel listesinden tüm personellere ulaşım sağlayarak değişiklik yapabileceğiniz bir sayfadır.

  • TOPLU MÜŞTERİ EKLEME İMKANI
  • Müşteri sekmesinde ise ister tekli ister toplu bir şekilde müşteri ekleyebilirsiniz. CLR Soft’un kurulumunu yaptığı CRM sisteminde “Toplu Müşteri Ekleme” sayfasında Excel dosyasıyla kayıtlı müşteri listenizi buradan eklemeniz de mümkün.

    Excel dosyasının yanı sıra Google Sheets listeleri de bu CRM sistemlerine entegre şekilde çalışmaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER