için kaldı

Bir harf değişikliğiyle sanal dolandırıcılık!

Sanal dolandırıcılar, tanınmış oto kiralama şirketlerinin internet sitelerini bir harf değişikliğiyle taklit ederek onlarca vatandaşı dolandırdı.

PARADURUMU PARADURUMU
Bir harf değişikliğiyle sanal dolandırıcılık!

İstanbul’da internet üzerinden oto kiralayan tanınmış şirketlerin orijinal web sitelerini bir harf değişikliğiyle taklit ederek, özel yazılım sistemiyle arama motorunda üst sıralara yerleştiren bir dolandırıcılık şebekesi, onlarca vatandaşı 900 bin lira dolandırdı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen operasyon emniyete yapılan şikayetler sonrasında düzenlendi. Polis, yaptığı çalışmalarda bazı dolandırıcıların, piyasada tanınan araç kiralama şirketlerinin web sayfalarını adreslerinde bir harf değişikliği yapıp kopyalayarak sahte web siteleri kurduklarını tespit etti.

Kopya sitelerle araç kiralayan kişilerin telefon bilgilerini alıp ardından WhatsApp üzerinden “Kiralama şirketi valesiyim, ödeme gerçekleştirdiyseniz aracınızı teslim edeceğiz. Ödemenizi vereceğimiz adrese yapın” mesajı göndererek dolandırdığı belirlenen şebekenin kurdukları irtibatla da mağdurlara kiralama bedellerini ödettikleri tespit edildi.

ONLARCA KURBAN VAR

Oluşturdukları kopya sitelerinin arama motorlarında üst sırada görülmesi için özel yazılımlar kullanan şebeke üyelerinin yakalanmamak için para transferini 3. kişilerin üzerinden yaptıkları da belirlendi.

Onlarca insanı 900 bin lira dolandıran şebekeye yönelik 8 ilçede düzenlenen baskınlarla 11 şüpheliden 8’i gözaltına alındı. Uzman polisler, sitelerin URL adreslerinin çok iyi kontrol edilmesi gerektiğini ifade ederek, kopya sitelerin adres çubuğundaki site isimlerinde harf değişikliği bulunduğu yönünde uyarıyor.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER