Bayramda Salvador Dali Sergisine Davetlisiniz

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), pandemi sürecinde geçmiş sergilerini dijital kanallarında paylaşmaya devam ediyor. Bayramda sanatta uzak kalmak istemeyenler, SSM'nin “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí” sergisini çevrimiçi olarak gezebilirler.

PARADURUMU PARADURUMU
Bayramda Salvador Dali Sergisine Davetlisiniz

“İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí” çevrimiçi sergisinde; Dalí’nin oluşturduğu yağlıboya tablo, çizim ve grafik eserlerinin yanı sıra, el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli dokümanlar yer alıyor.

Sanatçının 20. yüzyıl başında farklı sanatsal akımların etkisi altında gerçekleştirdiği çalışmalar, sürrealizme dahil olduğu yıllara ait eserler, bu akıma getirdiği geniş açılımın örnekleri ve yaşamının sonunda tekrar klasisizme döndüğü süreç, bilgilendirici metinler eşliğinde sunuluyor.

Sakıp Sabancı Müzesi'ndek sergi için hazırlanan resimli çocuk kitabı ''Ben Dali'' de çevrimiçi sergi kapsamında paylaşıma açık.
Müzenin web sitesinde yer alan ''Ben Dali'' kitabını indirebilir, ünlü yazar, seslendirme sanatçısı ve televizyon sunucusu Yekta Kopan tarafından okunan sesli versiyonuna da erişebilirsiniz.  

Sakıp Sabancı Müzesi tarafından çevrimiçine taşınan “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí” sergisine, müzenin web sitesi, sosyal medya hesapları ve Youtube kanalından erişebilirsiniz.

Sakıp Sabancı Müzesi'nde düzenlenen Dali sergisi, İspanya'daki Gala-Salvador Dalí Vakfı koleksiyonuna ait eserlerle vakıf dışında gerçekleştirilen en büyük geçici sergi olma özelliğine sahipti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER