için kaldı

Yemen'de taraflar anlaştı: Ortak Koordinasyon Odası kurulacak

Yemen'de hükümet, Husiler ve Arap koalisyonu, şiddet tırmanışının hafifletilmesi hedefiyle 'Ortak Koordinasyon Odası' oluşturma konusunda anlaştı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Yemen'de taraflar anlaştı: Ortak Koordinasyon Odası kurulacak

Yemen'deki tarafların Askeri Koordine Komitesi ikinci oturumu, Ürdün'ün başkenti Amman'da yapıldı.

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg'in ofisinden yapılan açıklamada, oturuma Yemen hükümeti, Husiler ve Arap koalisyonundan askeri temsilciler katıldığı aktarıldı.

Açıklamada, Ortak Koordinasyon Odası kurulması konusunda anlaşmaya varıldığı ve düzenli iletişim için en geç bir hafta içinde tarafların koordineden sorumlu yetkilisinin belirleneceği aktarıldı.

Komite düzenli olarak her ay toplanacak

Katılımcıların ateşkesin uygulanması konusunda yapıcı etkileşimde bulunmaları sebebiyle toplantının olumlu bir atmosferde geçtiği, Askeri Koordinasyon Komitesi'nin görüşmelerin sürekliliğini sağlamak için aylık düzenli toplanmayı kabul ettiği belirtildi.

Bir hafta önce söz konusu Komite ilk toplantısını yine BM Özel Temsilciliğinin ofisi gözetiminde Amman'da gerçekleştirmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER