ABD’den YPG’ye 165 milyon dolar

ABD’nin 2023 mali yılı savunma bütçesini de içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısı Senato’da oy çokluğuyla kabul edildi. Terör örgütü PKK’nın kolu YPG’ye 165 milyon dolar ayrıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD’den YPG’ye 165 milyon dolar

ABD Temsilciler Meclisi’nde geçen hafta 80’e karşı 350 oyla kabul edilen savunma bütçe tasarısı ABD Başkanı Joe Biden’ın onayına gönderilmek üzere Senato’da da oylandı. Biden’ın tasarıyı en kısa sürede imzalaması bekleniyor. 817 milyar doları Savunma Bakanlığı, 30 milyar doları Enerji Bakanlığı bünyesindeki nükleer harcamalar olmak üzere 2023 mali yılı için toplam 858 milyar dolar bütçe öngören tasarı Senatoda 11’e karşı 83 oyla kabul edildi.

BÜTÇEDE NELER VAR

Yasa tasarısında, asker maaşlarının yüzde 4.6 arttırılması, Pentagon’un taktik olmayan araç filolarını sıfır emisyonlu araçlara dönüştürmesinin yanı sıra Tayvan’a 2027’ye kadar 10 milyar dolarlık askeri yardım sağlanması öngörülüyor. Tasarıda, Ukrayna ile ilgili olarak, Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi’ni finanse etmek için 800 milyon dolar, ABD’nin Avrupa’daki askeri operasyonlarını desteklemek için de 6 milyar dolardan fazla fon ayrıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER