Gram altınla ilgili flaş tahmin: 1000 liranın altı...

Gram altınla ilgili flaş tahmin... Gram altında görülen sert hareketler yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Peki gram altın 1000 liranın altına iner mi? Prof. Dr. Sefer Şener cevapladı

POSTA POSTA
Gram altınla ilgili flaş tahmin: 1000 liranın altı...

Altın, yatırımcıların merkez bankalarından gelecek mesajları beklemesiyle dar bir bantta hareket ediyordu. ABD'de yüksek enflasyon verisiyle altın fiyatları tekrar yükselişe geçti. Peki gram altın 1000 liranın altına iner mi? Prof. Dr. Sefer Şener cevapladı:

"50 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞI NEREDEYSE KESİNLEŞTİ"

"ABD’de enflasyon verisinin 8.6 gelmesi, Fed’in daha yüksek oranlı faiz artışı yapabileceği endişesiyle ons altın önce 1825 dolarlara geriledi. Ardından toparlanarak 1850 dolar seviyelerini aştı. Gördüğümüz kadarıyla Fed’in önümüzdeki toplantıda 50 baz puanlık faiz artışı yapacağının neredeyse kesinleşmiş olması altının yönünü yeniden yukarı çevirdi.

İlk endişelerle birlikte gram bazında da bin liranın altına düşen altın fiyatları daha sonrasında yeniden toparlanarak bin liranın üzerini gördü.

Ayrıca altında ilk etapta 1825 dolar seviyelerinin görülmesinin ana nedeni de doların yeniden güçlenerek dolar endeksinin 104 seviyelerini görmesi etkili olmuştur.

Diğer taraftan enflasyon verileri geldiği anda beklenti 8.3 seviyelerindeyken beklentilerin oldukça üzerinde 8.6 seviyesinde enflasyon rakamının gelmesi dolar endeksini hızlı bir yükselişle 104 seviyelerine diğer bir ifadeyle yüzde 0.74 seviyesinde artmasını beraberinde getirdi. Önümüzdeki dönemle ilgili olarak dolar endeksinin daha da güçleneceği beklentisi şüphesiz iç piyasadaki fiyatlara da yansımaktadır.

GRAM ALTIN 1000 LİRANIN ALTINA İNER Mİ?

Dolar endeksinin güçlenmesi kısmi de olsa altının ons fiyatını gerileteceği için altın ons bazında düşse bile dolar/TL kurunun yukarı seviyede olması diğer taraftan gram altını bin liranın altına gerilemesini engellemektedir. Diğer bir ifade ile altın ons olarak gevşese bile dolar/TL kurundaki yükselişten dolayı önümüzdeki dönemde gram altın bin TL’nin altına gevşemeyecektir."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER