Özlem Kaymaz: Kendime duyduğum aşkla yeni tanıştım ve onun keyfini sürüyorum

Üç çocuk annesi Özlem Kaymaz, 1992 Eski Türkiye güzeli, şimdi bütünsel yaşam rehberliği yapıyor. “Ben bundan fazlası olduğumu biliyorum, o yüzden bu etiketlerle ilgilenmiyorum” diyen Kaymaz, "Kendime duyduğum aşkla yeni tanıştım ve onun keyfini sürüyorum" dedi.

Özlem Kaymaz: Kendime duyduğum aşkla yeni tanıştım ve onun keyfini sürüyorum - Sayfa 1

Nager sendromuyla doğan ve şimdi 18 yaşında olan oğlu Daniel  ile özel yolculuğunu, yaşadığı süreci hem de duygusal olarak geçirdiği değişim sürecini anlatan Kaymaz, oğlunun şimdiye kadar 49 ameliyat geçirdiğini kaydetti.

114
Özlem Kaymaz: Kendime duyduğum aşkla yeni tanıştım ve onun keyfini sürüyorum - Sayfa 2

 Özlem Kaymaz, Posta'dan Oya Çınar'a şu açıklamalarda bulundu:

-Nasılsınız? Hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz?

Çok keyifli bir dönemindeyim. 46 yaş… Daha genç bir yaş ama 40’tan sonra kadına bir farkındalık geliyor. O farkındalıkla artık insanların beni tanımış olduğu Özlem’in çok dışında bir meslekle uğraşıyorum. Bütünsel Yaşam Rehberliği yapıyorum.

214
Özlem Kaymaz: Kendime duyduğum aşkla yeni tanıştım ve onun keyfini sürüyorum - Sayfa 3

-Bütünsel Yaşam Rehberliği tam olarak nedir? Bir yaşam koçundan farkı nedir?

Benim bu alana ilgim aslında oğlum Daniel’i doğurduğum gün başladı. Hayatı sorgulamak, ilahi adaleti sorgulamak… Nasıl oluyor da yeni doğmuş bir çocuk, bu kadar fiziki acıya maruz kalıyor? Şanslıydım ki hem Türkiye’den hem yurt dışından çok değerli, öğretilerine çok güvendiğim insanlarla bu süreci keşfettim. Fakat o eğitimleri alınca da gördüm ki bir insanı değiştirmek, ona yol göstermek ne haddimizeymiş!

314
Özlem Kaymaz: Kendime duyduğum aşkla yeni tanıştım ve onun keyfini sürüyorum - Sayfa 4

-Siz, yaptığınız şeyi tam olarak nasıl tanımlıyorsunuz peki?

Koçluğun da rehberliğinin birinci kuralı: Kimseye yol gösteremezsin. Kimse için kararlar alamazsın. Siz ancak, onun kendi potansiyelini ortaya çıkarma yolculuğuna yardım edebilirsiniz. Bana soruyorlar bazen “Şunu mu yapayım, diğerini mi? Kocayı boşayayım mı, boşamayayım mı?” Ayol ben ne bileyim kocayı boşayıp boşamaman gerektiğini. (Gülüyor)

414