Özdemir Erdoğan yine Zeki Müren'i hedef aldı: Kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı?

Daha önce Zeki Müren hakkında, “İlk çıktığı seneler sesi iyiydi ama bu kişiyi günümüzde hâlâ evrensel bir sanatçı gibi gösterenler ahlaksızdır” ifadelerini kullanan müzisyen, söz yazarı ve besteci Özdemir Erdoğan yeni bir çıkış daha yaptı. Erdoğan, “Eğer kötü örnek olmadıysa her toplumsal harekette boy gösteren LGBT’ler nereden çıktı?” ifadesini kullandı.

Özdemir Erdoğan yine Zeki Müren'i hedef aldı: Kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı? - Sayfa 1

Müzisyen, söz yazarı ve besteci Özdemir Erdoğan, Zeki Müren hakkında yine tartışılacak açıklamalar yaptı. Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Özdemir Erdoğan "Şimdi bazıları "Benim çocuğuma bir şey olmadı" diyor ama en sıradan bir psikolog bile çocukların herhangi bir tanımlamaya sığdıramadıkları bu obje karşısında etkilenebileceklerini kabul eder. İşte benim de itirazım bu noktada başlıyor, eğer kötü örnek olmadıysa, her toplumsal harekette, alakalı alakasız çok renkli bayraklarıyla boy gösteren LGBT'ler nereden çıktı, bunu görmek lazım." diye konuştu. 

Özdemir Erdoğan yine Zeki Müren'i hedef aldı: Kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı? - Sayfa 2

Zeki Müren'e dair açıklamalarınız çok büyük bir tartışma yarattı. O sözlerinizin hâlâ arkasında mısınız?

Elbette. Ben ne düşündüysem onu söyledim. Ülkemizde kültür adına söz söyleyen, yazan çizen, satılmamış, namuslu ve cesur eleştirmen kalmadığından, bu görev birkaç sanatçı arkadaşımla bize düştü... Gıyabımızda yalan yanlış haberler yapılıyor, korkakça arkamızdan konuşuyorlar... Bu bir itibar suikastıdır. Serbest ekonomilerde genel prensip, değerler üretip ülkeye maddi manevi kazanç sağlamaktır. Bizde tam tersi yapılıp emperyalizme hizmet ediliyor. Şunu da söylemek isterim; beni eleştirenlere verilen cevapları sosyal medya hesaplarımda yayınlandım. İsteyen bu cevaplara bakabilir. Zeki Müren'i dinleyip dinlememek insanların kültürel eğitimleriyle ilgili bir tercih meselesidir, zevk meselesidir. Buna diyecek bir şeyim yok. Benim itiraz ettiğim nokta başka...

Özdemir Erdoğan yine Zeki Müren'i hedef aldı: Kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı? - Sayfa 3

 İtiraz ettiğiniz nokta nedir?

Üstat neyzen Niyazi Sayın, Zeki Müren için "Müzik ortamımıza atılan atom bombasından farksızdır" diyor. Ben de katılıyorum bu sözlere. Zeki Müren'in kadın çağrışımlı makyajları, kıyafetleri, mini eteği, halktan ve yönetimden hiçbir tepki almadı. Televizyonun en önemli reyting saatlerinde, halkımız, çocuklarıyla birlikte ailece bu gösteriyi izledi. 

Özdemir Erdoğan yine Zeki Müren'i hedef aldı: Kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı? - Sayfa 4

Çeşitli sahnelerdeki klasik müziğimizin kalitesini çok aşağılara çeken taklitlerine ne demeli? Şimdi bazıları "Benim çocuğuma bir şey olmadı" diyor ama en sıradan bir psikolog bile çocukların herhangi bir tanımlamaya sığdıramadıkları bu obje karşısında etkilenebileceklerini kabul eder. İşte benim de itirazım bu noktada başlıyor, eğer kötü örnek olmadıysa, her toplumsal harekette, alakalı alakasız çok renkli bayraklarıyla boy gösteren LGBT'ler nereden çıktı, bunu görmek lazım.