Oyuncu Ümit Yesin son yolculuğuna uğurlandı

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro ve dizi oyuncusu Ümit Yesin için Haldun Taner Sahnesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Usta oyuncu, burada düzenlenen törenin ardından cenaze namazının kılınacağı Üsküdar Şakirin Camisi’ne uğurlandı.

Oyuncu Ümit Yesin son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 1

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro ve dizi oyuncusu Ümit Yesin için Haldun Taner Sahnesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Usta oyuncu, burada düzenlenen törenin ardından cenaze namazının kılınacağı Üsküdar Şakirin Camisi’ne uğurlandı.

117
Oyuncu Ümit Yesin son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 2

Yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 65 yaşındaki tiyatro oyuncusu Ümit Yesin için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde tören düzenlendi. Sanatçının ailesi ve yakınlarının yanı sıra, tiyatro ve sinema dünyasından birçok ünlü isim, Yesin’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Ümit Yesin için yapılan anma konuşmalarının ardından sanatçının öz geçmişi okundu.

217
Oyuncu Ümit Yesin son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 3
"NE YAZIK Kİ KENDİSİNİ ÇOK İHMAL ETMİŞ"
İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, kürsüdeki konuşmasında şunları söyledi:
"Ne yazık ki çok ihmal etmiş kendisini. Bu ameliyatı 2014 yılında olması gerekirken, aşırı kilosu da vardı malum, o yüce kalbi ne yazık ki dayanamadı. Çok üzgünüm. Ümit Yesin çalıştığı her ortamda, tiyatro kulisinde, setlerde, dürüstlüğüyle, ahlakıyla, babacan tavrıyla herkesin sevip saydığı bir insan olarak her zaman hatıralarımızda yer alacaktır. Hakikaten çok üzgünüm. Çok erken kaybettik çünkü. Tatlı ve huysuz bir adam olarak onu her zaman sevgi ve saygıyla hatırlayacağım. Mekanın cennet olsun. Gittiğin yerde huzur içinde uyu.” 
317
Oyuncu Ümit Yesin son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 4
"SENİ ÇOK SEVİYORUM ÜMİT ABİ"
Kürsüye gelen oyuncu Yonca Şahinbaş, gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında şunları söyledi:


“Bütün hastane süresince elimden geldiğince Ümit Abi’nin yanında olmaya çalıştım. Ölmeden bir gün önce, ikinci ameliyatının ardından yoğun bakıma gireli neredeyse bir ay olmuştu. Sadece 3 kişinin yanına alındığını biliyorduk. O yüzden hiç yoğun bakıma girip onu görme çabasında bulunmadık. Ama bir ay geçti ve hala yoğun bakımdan çıkmadığı için, ölmeden bir gün önce dedim ki, gideyim ve şansımı zorlayayım. Yalvarayım, görmeye çalışayım diye gittim. Ölmeden bir gün önce saat 3 buçukta yanındaydım. Kolunu öptüm, göbeğini sevdim. Çok iyi görünüyordu, hiç beklemedim. Konuştuğum insanlara da söyledim gayet iyi görünüyor diye. Onunla da konuştuk, ‘Bahar geliyor Ümit Abi. Buradan yürüyerek çıkacaksın’ dedim. Ertesi gün ‘Gelseniz iyi olur’ bilgisini verdiklerinde, gittiğimizde o da gitmişti zaten. Bunu yaptığım için hayatım boyunca hep şükredeceğim. İyi ki gitmişim, iyi ki görmüşüm. Nurlar içinde uyu Ümit Abi. Seni çok seviyorum.” 
417