ÖTV'siz araç gerçeği ortaya çıktı! Hükümetin ÖTV kararı ne?

ÖTV'siz araç kampanyası iddiası herkesi heyecanlandırsa da gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Kulislerde gezen iddialara göre "5 yıl satmamak kaydıyla ÖTV'siz araç alma imkanı sunulacak" denildi. Peki ÖTV'siz araç kampanyası gibi bir çalışma var mı?

ÖTV'siz araç gerçeği ortaya çıktı! Hükümetin ÖTV kararı ne? - Sayfa 1

Araç fiyatlarındaki artışa çözüm arayan hükümetin gündeminde ÖTV var. Pandemi döneminde üretim sıkıntıları nedeniyle artış göstermeye başlayan araç fiyatları üretim normale dönmesine rağmen yükselmeye devam ediyor. Kulislerde gezen iddialara göre ÖTV ile ilgili önemli çalışmalar Erdoğan'ın masasında. Ancak masada olan bu çalışma ÖTV'siz araç alımını kapsamıyor.

114
ÖTV'siz araç gerçeği ortaya çıktı! Hükümetin ÖTV kararı ne? - Sayfa 2

ÖTV'SİZ ARAÇ İDDİASI DOĞRU MU?

Habertürk'te yer alan habere göre; ilk otomobilini alanlara 5 yıl satmama koşulu ile ÖTV'siz araç satılacağı yönünde sosyal medyada ortaya atılan kampanya ile ilgili kamu tarafında bir çalışma yapılmıyor. Son günlerde özellikle sosyal medyada ilk otomobilini alanlardan ÖTV alınmayacağı şeklinde spekülasyon dolaşıyor.  Bu söylenti şimdilik doğru değil.

214
ÖTV'siz araç gerçeği ortaya çıktı! Hükümetin ÖTV kararı ne? - Sayfa 3

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha önce ilk otomobilini alan gençler için sıfır ÖTV vaadinde bulunmuş sonrasında da iktidara geldiklerinde sıfır araç alımında Özel Tüketim Vergisi'ni (ÖTV) sadece lüks araçlarda uygulayacaklarını söylemişti. Sonrasında ise bazı sosyal medya hesaplarında kamuda böyle bir çalışma hazırlığı olduğu ifade edilmiş ve bu nedenle de otomobil satışlarının durulduğu belirtiliyordu. Ancak kamu tarafında böyle bir çalışma hazırlığının bugünkü koşullarda olmadığı ifade ediliyor. Peki hangi araç ne kadar? Araç fiyatlarında ÖTV'yi çıkarırsan ne olur?

314
ÖTV'siz araç gerçeği ortaya çıktı! Hükümetin ÖTV kararı ne? - Sayfa 4

HÜKÜMETİM ÖTV KONUSUNDA NE YAPACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bir yandan satışları düşürmeyecek diğer yandan vergi kaybı yaratmayacak formül için kolları sıvamış durumda. İddialara göre; ÖTV'ye baz teşkil eden matrah artırılarak başta yerli üretim otomobiller olmak üzere 8-9 modelin daha düşük vergi oranlarından faydalanması sağlanacak.

414