Volkswagen, 45 binden fazla ID.4 modelini geri çağırma kararı aldı

Volkswagen, Amerika Birleşik Devletleri'nde satılan 45 binden fazla ID.4 modelini, yüksek voltajlı bataryalardaki yangın riski nedeniyle geri çağırma listesine ekledi.

Volkswagen, 45 binden fazla ID.4 modelini geri çağırma kararı aldı

Alman otomobil devi Volkswagen, son iki ay içinde yayınladığı üçüncü geri çağırma bildirimiyle ABD pazarındaki ID.4 sahiplerini uyardı.

Batarya hücrelerindeki üretim hatalarından kaynaklanan sorun nedeniyle şu ana kadar 4 farklı yangın vakasının rapor edildiği bildirildi.

"DIŞARIYA PARK EDİN" UYARISI

Özellikle 3 Kasım 2022 ile 22 Eylül 2024 tarihleri arasında üretilen 1.299 araçlık grup, en yüksek risk kategorisinde yer alıyor.

Volkswagen, bu araç sahiplerine otomobillerini şarj sonrasında dışarıya park etmelerini, DC hızlı şarj kullanmamalarını ve bataryalarını yüzde 80 seviyesinden fazla doldurmamalarını tavsiye etti.

SORUNUN KAYNAĞI BELİRLENEMEDİ

Geri çağırma kapsamında olan ve 2023-2025 model yıllarını içeren 43 bin 881 araçlık daha geniş bir grup için ise şimdilik kullanım kısıtlaması getirilmedi.

Ancak Volkswagen ve batarya tedarikçisi SK Battery America, yapılan kapsamlı analizlere rağmen sorunun kök nedenini henüz kesin olarak tespit edemedi.

Bu durumun sadece Kuzey Amerika'da üretilen modelleri etkilediği belirtildi.

Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası