Otizmli çocukların eğitim gördüğü okul talan edildi

İzmir'in Konak ilçesinde, otizmli çocuklara eğitim verilen okul depremde ağır hasar aldığı için yıkıldı. Okulun geçici olarak taşındığı liseye aynı ay içinde 4 kez hırsız girdi. Okula ait eşyaların neredeyse tümünün çalındığını söyleyen veliler, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yeni okul için çağrıda bulundu.

Otizmli çocukların eğitim gördüğü okul talan edildi - Sayfa 1

Tepecik Moris Bencuya Özel Eğitim Otizm Okulu, İzmir depreminde ağır hasar alınca yıkıldı. Orta ve ağır otizmli çocukların eğitime devam edebilmesi için dersler, geçici olarak yıkılan binanın hemen arkasında bulunan Ziya Gökalp İmam Hatip Ortaokulu'nda görülmeye başlandı. 

115
Otizmli çocukların eğitim gördüğü okul talan edildi - Sayfa 2

Ancak okulda mayıs ayında 4 hırsızlık olayı yaşandı. Hırsızlık, güvenlik kamerası görüntülerine de yansırken, bilgisayarlar, yazıcılar ve okulun demir parmaklıkları başta olmak üzere özel eğitim merkezine ait eşyaların neredeyse tamamı çalındı. 

215
Otizmli çocukların eğitim gördüğü okul talan edildi - Sayfa 3

Bir süre sonra, otizmli çocukların yemekhanesindeki İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (İZSU) ait su sayaçları da çalındı. Tüm bu olumsuzlukların ardından okul düzenleri de değiştiği için rutinleri bozulan 90 otizmli çocuktan yaklaşık 30'u eğitim almaya bıraktı. 

315
Otizmli çocukların eğitim gördüğü okul talan edildi - Sayfa 4

Okul aile birliği ve veliler, özel eğitim alan otizmli çocukların bu durumdan dolayı mağduriyet yaşadığını belirterek, en kısa zamanda çocukların eğitimine uygun okul yapılması için çağrıda bulundu.

415