Osmangazi Üniversitesi yerleşkesinde ücretli HGS dönemi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yönetimi, Meşelik Kampüsü'nde tıp fakültesi ile eğitim bilimlerinin güzergahlarına turnike ve hızlı geçiş sistemi koydu. Akademisyenlerden 50, idari çalışan ve öğrencilerden 30 lira geçiş ücreti alınmasına tepki var.

Osmangazi Üniversitesi yerleşkesinde ücretli HGS dönemi - Sayfa 1

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yönetimi, iki fakültenin güzergahlarını turnikeler ve hızlı geçiş sistemi ile ayırdı. 

111
Osmangazi Üniversitesi yerleşkesinde ücretli HGS dönemi - Sayfa 2

Araçlı geçişlerde 1 defaya mahsus akademisyenlerden 50 lira, idari çalışan ve öğrencilere 30 lira ve dışarıdan gelenler için 100 lira geçiş bedeli belirlemesine tepki geldi. Üniversitedeki 5 farklı sendika, kararın iptali için dava açtı.

211
Osmangazi Üniversitesi yerleşkesinde ücretli HGS dönemi - Sayfa 3

Üniversite yönetiminden konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Aaraştırma görevlisi Volkan Bayar’ın 2018 yılında 4 akademisyeni tabancayla vurarak öldürdüğü olay hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

“Yerleşkeye araçlarıyla giriş yapmayı tercih edenlerin kimlikleriyle güvenlik nizamiyelerine başvurmaları halinde tamamen ücretsiz olarak geçiş yapmaları mümkün olacak, hızlı geçiş yapabilmek isteyenler içinse bir seferliğe mahsus olarak belirlenen kart bedelleri alınacaktır.” 

311
Osmangazi Üniversitesi yerleşkesinde ücretli HGS dönemi - Sayfa 4

ESOGÜ Meşelik Kampüsü'ndeki Eğitim Fakültesi’nde 2018 yılı Nisan ayında, üniversitede araştırma görevlisi olan Volkan Bayar, Dekan Yardımcısı Dr. Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Öğretim Üyesi Dr. Serdar Çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan'ı tabancayla vurarak öldürmüştü.

Katil zanlısı Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

411