"Atatürk yaşasaydı CHP'li olmazdı, olamazdı" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, "Şunu net söylüyorum Atatürk yaşasaydı CHP'li olmazdı, olamazdı" dedi
AK Partili isimden Esenyurt eleştirilerine tepki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasına ve belediyeye kayyum atanmasına tepki gösterenleri eleştirdi.
Kazada yaralanan eski Bakan taburcu oldu Muğla'nın Ula ilçesinde, devrilen pikapta bulunan Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile yanında bulunan yakını İbrahim Ünlü yaralandı. Kazada hafif yaralanan Zeybekci ve Ünlü tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Eski bakan Nihat Zeybekci, trafik kazası geçirdi Muğla'nın Ula ilçesinde, devrilen pikapta bulunan Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile yanında bulunan kişi yaralandı.
İzmir'in yeni belediye başkanı Tunç Soyer Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Tunç Soyer İzmir'in yeni belediye başkanı oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP adayı Mustafa Tunç Soyer kazandı. Mustafa Tunç Soyer 1 milyon 338 bin 40, AK Parti adayı Nihat Zeybekci 886 bin 669 oy aldı.
Nihat Zeybekci'den içkili mekan açıklaması "İzmir şarabını uluslararası bir marka yapmak istiyorum." diyen Nihat Zeybekci, "21. Yüzyılın Türkiye'sinde içkili mekanları tartışmak gericilik ve yobazlıktır" açıklamasında bulundu.
Nihat Zeybekci son anket sonuçlarını açıkladı! AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, katıldığı televizyon programında "İzmirliler, 'Bunları çözse çözse AK Partililer çözer' diyor. Şu anki anketlerin sonucu o. Şu anda yüzde 3 fazla çıkıyoruz. 'Oyunuzu kime vereceksiniz' dendiğinde CHP çıkıyor. İzmir hala kararsızlık anlamında en yoğun şehir" dedi.
"Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmalı" Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, "Rahmetli İnönü'nün sözünü hiç unutmam; 'Bu ülkede namuslular, namussuzlar kadar cesur olmalı.' Taraf olurken cesur olacağız ki birileri barış, çiçek, böcek diyerek, kendini kamufle ederek başka bir yere gelmeye kalkışmasın" dedi.
"Kimse kimseye dini terbiye vermeye kalkışmasın" AK Parti tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Nihat Zeybekci, şarap üretimi ile ilgili açıklamaları nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. Zeybekci, "Ben lafını evirip çeviren bir adam değilim. İçimden geçenleri söyledim. Kimse kimseye dini terbiye vermeye kalkışmasın" dedi.
Nihat Zeybekci'den 'şarap' sorusuna yanıt "İzmir'in şarabını uluslararası marka yapacağım" diyen Nihat Zeybekci, dün akşam katıldığı programda şarap üretiminin desteklenmesi gerektiğini belirterek "Bu bir üründür, bir sanayidir, bir ticarettir, bu bir ekonomidir. Sonuçta ben dini kimliği, kişiliği olan bir müftü değilim. Diyanet İşleri Başkanı değilim. Orası beni hiç ilgilendirmez" dedi.
"Yalnız gitmesinde fayda var" AK Parti İzmir adayı Nihat Zeybekci kendisini Kemeraltı Çarşısı'nda yemeğe davet eden CHP'nin İzmir Büyükşehir Başkan Adayı seçilen Tunç Soyer'e "Bence yalnız gitmesinde fayda var. Çünkü vatandaşın yalnızken söylemek isteyeceği şeyler vardır" dedi. Zeybekci, Soyer'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
İzmirli yazacak, Zeybekci çözecek AK Parti tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Nihat Zeybekci, bire bir görüşme şansı bulamadığı İzmirlilerle WhatsApp hattı aracılığıyla iletişim kuracak. 0 552 175 35 35'e İzmirliler tarafından gönderilecek her mesaj Zeybekci’ye ulaşacak.
"En önemli projemiz işte bu" CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, "İzmir hakkında en önemli projemiz bu" diyerek "Ayın 20'sinden sonra açıklayacağız. 30 bin ARGE çalışanının olduğu, en büyük teşviklerin, avantajların verildiği, bilim insanlarının, akıl insanlarının... Bununla ilgili de 27 dönümlük bir alan; tabiat olarak dünyanın en güzel yerinde, doğanın içinde" dedi.
"İzmir'i dünyaya pazarlayacağız" Yerel seçim kampanyasına dair açıklamalarda bulunan AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, "Şu anda İzmir'i dinliyoruz. İzmir'in hikayesinin peşindeyiz. Dünya değişiyor. İzmir'i pazarlayacağız. Nereye? Dünyaya pazarlayacağız. Elinde bir ürün varsa bunu satamıyorsan, dünyada alıcın yoksa kime yarar ki?" diye konuştu.
"Alacağız demeyelim, kendimizi vereceğiz" AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, "Güzel kız dediğiniz İzmir'i alacak mısınız?" sorusuna, "Alacağız demeyelim, biz İzmir'e kendimizi vereceğiz" yanıtını verdi.
Ankara'da Özhaseki, İzmir'de Zeybekci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan konuşmasında 20 il ve bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıklıyor. AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Nihat Zeybekci oldu. Adaylar arasında kadın aday olmaması dikkat çekti.
"Sonuçlarda dört isim öne çıktı" AK Parti'de Mart ayında yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları sürüyor. Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başta 3 büyük kent olmak üzere belediye başkan adaylarıyla ilgili anket sonuçları sunuldu. İstanbul, Ankara ve İzmir için Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Mehmet Özhaseki isimleri çıktı. Öte yandan Nihat Zeybekci de Denizli'de ön sırada yer aldı.
ABD'li dev şirketlere soruşturma başlatılacak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Amerikan dev şirketlerinin, devletten üst düzeyde destek alarak haksız rekabet yarattığını biliyoruz. Antidamping soruşturmalarını başlatmakla ilgili süreci çalışıyoruz" dedi.
Hükümetten müjde! Kurlar sabitlendi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Eximbank üzerinden reeskont kredi kullanan ihracatçılara döviz kurunun sabitlendiği müjdesini verdi. Zeybekci "25 Mayıs ile 31 Temmuz arasında vadesiz reeskont döviz kredilerinin TL olarak ödenmesi imkanı getirildi ve kurları sabitlendi. ABD doları için 4,20, euro için 4,90, İngiliz sterlini için 5,60 olarak kurlar sabitlendi ihracatçılarımız için" açıklamasında bulundu.
Ekonomi Bakanı Zeybekçi tarih verdi... Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz kurlarındaki dalgalanmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Türk Lirası'nın değeri, Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmıyor, kabul edilesi değil bu. Onun için de bunların hepsi gelip geçicidir. Göreceksiniz, yaklaşık olarak 10 gün diyelim, rahatladığımızı hep beraber göreceğiz" dedi.