Nereden nereye! Beşiktaş 37 milyon TL'yi kaçırdı

Devler Ligi’nde diğer gruplara nispeten daha dengeli bir kura çeken Siyah-Beyazlılar, büyük umutlarla başladığı turnuvada istediğini alamadı. Beşiktaş öne geçtiği maçta kazansa 2 milyon 800 bin Euro (37.5 milyon TL) alacaktı, ancak olmadı, 5'inci maçı da para alamadan bitirdi.

Nereden nereye! Beşiktaş 37 milyon TL'yi kaçırdı - Sayfa 1

Pjanic, Teixeira ve Batshuayi eklemeleri yapan Kartal, buna rağmen 5’te 0 çekti. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, Kupa 1’de galibiyet başına 2.8 milyon Euro kazanma şansını da değerlendiremeyerek büyük bir gelirden de oldu! Beşiktaş, üst tur hedefiyle başladığı grupta şimdi 7 Aralık’ta Dortmund’a kaybetmeyip turnuvayı puansız kapatmamaya çalışacak.

Nereden nereye! Beşiktaş 37 milyon TL'yi kaçırdı - Sayfa 2

Avrupa futbolunun vitrin turnuvası Şampiyonlar Ligi’nde 26 Ağustos’ta İstanbul’da çekilen kurada; Sporting, Dortmund ve Ajax’la eşleşen Beşiktaş , diğer gruplara nispeten daha dengeli bir bölümde yer almıştı. Geçen sezon çifte şampiyonluk yaşayan ilk 11’den; Bernard Mensah ve Vincent Aboubakar ikilisi dışındaki kadroyu koruyan; Rosier ile Ghezzal’ın bonservisini alarak büyük bir başarıya imza atan yönetim, ayrıca İstanbul’a adeta yıldız yağdırmıştı. Çin macerasını tamamlayan Alex Teixeira ile Chelsea’den Michy Batshuayi ve Barcelona’dan da Miralem Pjanic’i kiralayan Kara Kartal, C Grubu’ndan çıkma planları yapıyordu ancak hedefler tutmadı.

 
 
 

Nereden nereye! Beşiktaş 37 milyon TL'yi kaçırdı - Sayfa 3

Sheriff bile 6 puan topladı

Grupta çıktığı 5 maçı da kaybeden Beşiktaş, 2.8 milyon Euro’luk mücadele başına galibiyet primini de kaybetti. Bu önemli gelirle birlikte ülke puanına da beklenen katkıyı veremeyen Siyah-Beyazlılar, maddi ve manevi olarak büyük yıkım yaşadı. Devler Ligi’ne ilk kez katılan Moldova ekibi Sheriff bile; Real Madrid, İnter ve Shakhtarlı grupta 6 puan toplarken Malmö’nün de önceki gün Zenit’le berabere kalması sonrası bu sezon grup aşamalarında puanla tanışamayan tek takım Beşiktaş kaldı. Kara Kartal, üst tur hedefiyle başladığı grupta şimdi 7 Aralık’ta deplasmanda Borussia Dortmund’a kaybetmeyip turnuvayı puansız kapatmamaya çalışacak.

Nereden nereye! Beşiktaş 37 milyon TL'yi kaçırdı - Sayfa 4

Sergen Yalçın’ın seçimi

Evdeki hesap çarşıya uymadı. Oysa, Devler Ligi kura çekimi sonrası Beşiktaş için ‘kadife’ grup rahat çıkar görüşü vardı. Normal şartlarda Kartal bu gruptan en kötü ikinci olarak çıkıp devam ederdi.